Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Prezidents darba vizītes laikā izsakās par Saldus novadu

© Ģirts Ozoliņš / F64

Saldus ir progresīvs, sakārtots un uz attīstību vērsts novads, šodien darba vizītes laikā pašvaldībā pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Levits šodien tikās ar Saldus novada pašvaldības vadību, lai pārrunātu pašvaldības darbību pēc administratīvi teritoriālās reformas un aktualitātes saistībā ar elektrības un siltumenerģijas rēķinu kompensācijas mehānismu vietējiem iedzīvotājiem, novada skolu tīkla politiku un citus jautājumus.

Kā norādīja Saldus novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP), iedzīvotāji un novada administrācija ir pieradusi pie pārmaiņām pēc novadu reformas, kad tika apvienoti agrākie Saldus un Brocēnu novadi, kā arī cilvēkresursu pārplānošana veicinājusi jaunā Saldus novada attīstību un pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja novadā īstenoto skolu tīkla reformu, kas devusi iespēju paaugstināt skolotāju atalgojumu.

Sarunā ar pašvaldības pārstāvji arī tika pārrunāts, kā efektīvāk organizēt pašvaldību un ministriju sadarbību.

Tāpat tikšanās laikā Valsts prezidents atbalstīja Saldus novada iniciatīvu veidot iedzīvotāju padomes, kas saskan ar Levita redzējumu par demokrātiski vēlētiem vietējo kopienu pārstāvjiem pagastu un mazpilsētu iedzīvotāju padomēs.

"Saldum iet labi. Daudz būtisku lietu ir izdarīts - esat progresīvs, sakārtots un uz attīstību vērsts novads," norādīja Levits, tikšanās noslēgumā pasniedzot Saldus novada pašvaldībai Valsts prezidenta plaketi. Valsts prezidenta reprezentācijas priekšmets - plakete -- ir māksliniecisks dārgmetāla izstrādājums ar dārgmetālā atveidotu Levita parakstu.

Darba vizītē Saldus novadā Valsts prezidents tikās arī ar uzņēmumu "Schwenk Latvija" un "Bee Bite" vadību, kā arī kopā ar jauniešiem runāja par līdzdalību vēlēšanās debašu cikla "#Satversmei100: vērtības nākotnei" ceturtajā diskusijā "Viens no 1,8 miljoniem - ko izšķir mana balss? Līdzdalība: izvēle, tiesības vai pienākums".