Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Augusta rēķins ir 9200 eiro. Tas vienkārši noslauka veselo saprātu"; daļa restorānu un kafejnīcu pārtrauc darbu pirms nonāk parādos

© Pixabay.com

Rēķini par gāzi un elektrību kļuvuši tik lieli, ka dažu restorānu un kafejnīcu īpašnieki jau izlēmuši savus uzņēmumus slēgt – pirms nonāk parādos. Citi vēl cer uz tūlītēju energoresursu cenu griestu noteikšanu. Ja ne, sekos lavīnveidīga ēstuvju slēgšana, kas vēlāk ietekmēs visu valsts ekonomiku, brīdina nozares pārstāvji, vēsta ReTV.

Restorānu “Vairāk saules” līdzīpašnieks, šefpavārs Endijs Bērziņš ReTV saka: “Es stāstu par viena restorāna rēķinu: bija 1800 eiro, sākās karš, un bija trīsarpus tūkstoši; jūnijā, jūlijā - piecarpus tūkstoši, un tas ir tikai par elektrību, Mēs saprotam - ir karš, ir grūti, labi, aizmirstam par peļņu, piepūšam vaigus, tam ir jāiziet cauri... Augusta rēķins ir 9200. Tas vienkārši noslauka veselo saprātu.”

Endijs Bērziņš stāsta, ka elektrības rēķini kļuvusiši “astronomiski” par spīti tam, ka patēriņš dažādos veidos samazināts par aptuveni 10 procentiem.

Portāls NRA jau rakstīja, ka darbu pārtraukt nolēmusi Cēsīs populāra picērija.

“...šī ir atvadu vēstule, augusts būs pēdējais pilnais mūsu darbošanās mēnesis. Septembrī “Bekko” slēdzas pavisam ciet,” - tā sociālās saziņas vietnē Facebook pēc četru gadu darbības pavēstīja Cēsīs iecienīta itāļu restorāniņa saimnieki.

Nevēlēdamies runāt kameras priekšā, telefonsarunā ar ReTV picērijas īpašnieki saka - saņēmuši augusta rēķinus un sapratuši, ka nevēlas iedzīvoties parādos.