Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Policija rosina apsūdzēt vīrieti par 450 000 eiro legalizēšanu un mobilo sakaru traucēšanai paredzētas ierīces glabāšanu

© Valsts policija

Valsts policija kādu apreibinošu vielu glabāšanas grupējuma līderi rosinājusi apsūdzēt par 450 000 eiro legalizēšanu un mobilo sakaru traucēšanai paredzētas ierīces glabāšanu.

Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvalde 2021.gada novembrī sāka izmeklēšanu par psihotropo vielu nelikumīgu apriti Jēkabpilī, aģentūru LETA informēja policija.

Veicot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka četras personas, izveidojot organizētu noziedzīgu grupu, realizācijas nolūkā glabāja un pārvadāja ap 251 gramu pirolidīnvalerofenonu saturošu vielu, kas uzskatāms par lielu psihotropo vielu apmēru.

Grupā bija noteikts lomu sadalījums nelegālā rūpala darbības nodrošināšanai, tostarp noziedznieki veica pretpasākumus, lai neļautu tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem konstatēt grupas noziedzīgo darbību un izvairītos no iespējamas aizturēšanas.

Neskatoties uz pretdarbības centieniem, 2021.gada novembrī visi grupas dalībnieki - 1966., 1975. un divi 1969.gadā dzimušie vīrieši - tika aizturēti un viņiem uzreiz pēc aizturēšanas piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Divas no šīm personām joprojām atrodas apcietinājumā.

Daļa grupas dalībnieku jau iepriekš saukti pie kriminālatbildības par dažādu likumpārkāpumu izdarīšanu, tai skaitā divi grupas dalībnieki - par apreibinošo vielu nelikumīgu apriti.

Izmeklēšanas laikā Valsts policijas amatpersonas noskaidroja, ka šīs grupas līderis noziedzīgi gūtos ienākumus legalizēja lielā apmērā, reģistrējot gan kustamo, gan nekustamo īpašumu aptuveni 450 000 eiro vērtībā.

Tāpat šīs personas dzīves vietā atrasta apritē aizliegta ierīce, kas speciāli izstrādāta vai pielāgota apzinātai un selektīvai mobilo sakaru traucēšanai, nomākšanai, kavēšanai, bojāšanai vai novirzīšanai.

Septembrī policija izmeklēšanu kriminālprocesā pabeidza un lietu nodeva Organizētas noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai attiecībā pret četrām aizdomās turētajām personām.