Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Policisti Cēsu novadā novērš bruņotu konfliktsituāciju un izglābj jauna vīrieša dzīvību

© Valsts policija

Šā gada 4. septembra vakarā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa policisti saņēma izsaukumu, ka Cēsu novadā, Skujenes pagastā kādā mājā norisinās konflikts un tajā ir iesaistīta agresīvi noskaņota persona, kurai, iespējams, ir šaujamierocis. Policijā tika lemts par Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona 5. rotas piesaistīšanu.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka konfliktā ir iesaistītas vairākas personas, tostarp 2003. un 2002. gadā dzimuši jaunieši, kuri jau devušies mājās. Noskaidrojot iesaistīto personu dzīvesvietas adresi, likumsargi abus jauniešus uzmeklēja un pārrunu laikā konstatēja, ka jaunie vīrieši atrodas stiprā alkohola reibumā. Pārrunu laikā jaunieši policistiem izsniedza pneimatisko šauteni, kā arī atklāja, ka vēl citu pneimatisko pistoli pēc konflikta izmetuši krūmos netālu no notikuma vietas.
Jaunieši piekrituši policistiem parādīt vietu, kur izmetuši ieroci, tomēr viens no viņiem pēkšņi uzsācis bēgšanu, ielēcis dīķī un, peldot uz dīķa vidu, pazudis zem ūdens. To redzot, Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona 5. rotas policists nekavējoties peldējis viņam pakaļ un pārmeklējis vietu, kur jaunietis bija pazudis zem ūdens. Pēc brīža policists sataustījis slīkstošā jaunieša kāju, satvēris to un izvilcis no ūdens.
Jaunietis tika nogādāts krastā, taču viņš neizrādīja nekādas dzīvības pazīmes. Tūlītēji policisti uz notikuma vietu izsauca arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, taču līdz mediķu ierašanās brīdim Speciālo uzdevumu bataljona policists uzsācis jaunieša reanimēšanas pasākumu - mākslīgo sirds masāžu. Apmēram pēc pusotras minūtes jaunietis sāka izrādīt dzīvības pazīmes un atguva samaņu. Pēcāk viņš tika nodots mediķu aprūpē.
Ar profesionālu, drošsirdīgu, pašaizliedzīgu un nesavtīgu rīcību, pildot dienesta pienākumus, tika novērsta turpmākas bruņotas konfliktsituācijas turpināšanās, kā arī izglābta vīrieša dzīvība.