Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daļa veikalu drīzumā plāno pārtraukt darbu

© Ekrānuzņēmums/ReTv

Ja energoresursu cenas turpinās kāpt, taupības pasākumi veikalos nelīdzēs. Daudziem mazajiem veikalniekiem vairs pat nav jādomā par izdevumu optimizēšanu, jo eksperti uzskata, ka sāksies virkne maksātnespējas procesu, vēsta ReTV.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš: “Ar taupības pasākumiem būs par maz līdzēts. Domāju, šādos apstākļos varēsim arī pieredzēt darbinieku atbrīvošanas, varbūt pat maksātnespējas.”

Jau aptuveni 2% tirgotāju ir paziņojuši, ka, kolīdz beigsies siltais laiks, tad viņi pārtrauks darbu vispār, jo, rēķinot izmaksas, viņi nevar savilkt kopā galus,

pauž Latvijas Tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs.

Mazo tirgotāju maksatnespējas reģionos nepatīkami atsauksies uz vietējiem iedzīvotājiem, kuriem tas varbūt ir vienīgais veikals apkaimē. Tirdzniecības sektorā strādājošie cer uz valdības atbalstu.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera šobrīd veic biedru aptauju par esošo situāciju tirgū, kolīdz aptaujas rezultāti būs apkopoti, nedēļas laikā būs skaidrs, kādus atbalsta pasākumus vaicāt valdībai. Savukārt Latvijas Tirgotāju asociācija teic, ka jau no marta risina sarunas ar Ekonomikas ministriju par atbalsta veidiem energotaupības pasākumos. Latvijas Tirgotāju asociācijā arī skaidro, ka jau bija tikšanās ar ekonomikas ministri un tika solīts padomāt arī par tirgotājiem izstrādātajā atbalsta programmā.

Portāls NRA jau rakstīja par taupības pasākumiem, ko veikali plāno ieviest, lai varētu pārdzīvot energokrīzi.