Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Motociklists traucas ar 228 kilometriem stundā; policijā traukšanos pārtrauc

© Ģirts Ozoliņš/F64

7.septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas fiksēja ātrumpārkāpēju, kurš apdzīvotā vietā traucās ar ātrumu 132 kilometri stundā, savukārt ārpus apdzīvotas vietas – ar 228 kilometriem stundā.

Vakar ap pulksten 14.40 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas fiksēja motociklu “Honda”, kurš Kapsēdē, vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 132 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 82 kilometriem stundā. Likumsargi piefiksēja šo pārkāpumu un devās motocikla virzienā, lai to apturētu. Motociklists ārpus apdzīvotas vietas palielināja jau tā esošo ātrumu vēl par vismaz 100 kilometriem stundā. Mērierīce fiksēja 228 kilometrus stundā - vīrietis pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par 138 kilometriem stundā.

Likumsargi motociklistu apturēja un konstatēts, ka to vadīja vīrietis - tiesības viņam uz to brīdi vēl bija, tāpat alkohols nebija lietots, taču transportlīdzeklis gan nebija reģistrēts, tam nebija veikta valsts tehniskā apskate un nebija izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas par notikušo uzsāka vairākus administratīvo pārkāpumu procesus - par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Tāpat uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par ātruma pārkāpumiem apdzīvotā vietā un ārpus apdzīvoties vietas. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.