Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ogrē atklāj Baltijā lielāko profesionālo klinšu kāpšanas sienu

© Ekrānuzņēmums

Ogres pilsētas svētku ietvaros 20. augustā Ogrē, Zvaigžņu ielā 11, tika atklāta Baltijā lielākā profesionālā klinšu kāpšanas siena.

Īstenojot projektu, Ogres novadā turpinās sporta pakalpojumu infrastruktūras attīstība, kā arī tiek veicināta kāpšanas sporta attīstība Latvijā. Ir izveidota jauna aktīvās atpūtas vieta Ogres novadā, kur brīvo laiku vērtīgi pavadīt visai ģimenei.

“Tagad mēs stāvam pie klinšu kāpšanas sienas - pie vertikāles, kurā var uzkāpt, izmantojot tikai savas zināšanas un spēku. Visam tam, ko var izdarīt pats, ir vērtība, un šīs vērtības orientieris arī ir šī siena,” sacīja Ogres domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, vēlot jauniešiem izmantot iespēju iepazīt klinšu kāpšanas sportu un sasniegt arī augstus rezultātus.

Atklāšanas pasākumā piedalījās arī idejas par klinšu kāpšanas sienu Ogrē autors Rolands Ruģēns, kuram ir liela pieredze klinšu kāpšanas sportā, grūtajā kāpšanā un ātrumkāpšanā, kā arī boulderingā, viņš ir piedalījies arī pasaules mēroga sacensībās. “Šis ir unikāls projekts. Ogrē izbūvētā klinšu kāpšanas siena ir augstākā Baltijā. Ceru, ka tajā uzkāps visi, kuri to vēlas, un nebaidīsies iepazīties ar šo sporta veidu, kas ir iekļauts jau 2024. gada olimpiskajās spēlēs Parīzē,” sacīja R.Ruģēns.

Klinšu kāpšanas siena Ogrē, Zvaigžņu ielā 11, šodien, 20. augustā, ikvienam bez maksas ir atvērta līdz plkst.20.00 un rīt, 21. augustā, no plkst.11.00 līdz 20.00. Par turpmāko izmantošanas kārtību informēs Ogres novada Sporta centrs.

Projekta ietvaros ir atjaunota 20. gadsimta industriālā mantojuma būve - ūdenstornis, kas tika projektēts 1968. gadā un netika izmantots jau kopš 80. gadu nogales. Ūdenstornim apkārt izbūvēta klinšu kāpšanas siena - boulderinga moduļsiena MoonBoard un ātrumkāpšanas modulis Etalons.

20 līdz 24 metrus augstā, 1050 m2 platībā izbūvēta klinšu kāpšanas siena paredzēta sportistu, kalnu tūristu, alpīnistu un citu interesentu treniņiem. Līdztekus lielajai sienai izbūvēta arī mazāka - 2,5 - 4,5 metrus augsta (145 m2 platībā) kāpšanas siena bērniem un jauniešiem.