Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Slimnīcas apsver iespēju pacientus ēdināt tikai 2 reizes dienā

© Ekrānuzņēmums/ReTV

Līdz ar energoresursu sadārdzinājumu arī slimnīcām šobrīd var nākties pieņemt dažādus nepopulārus lēmumus, lai spētu izdzīvot, vēsta ReTV.

Šobrīd izmaksu sadārdzinājums tiek lēsts vismaz dubultā, ir pat tādas slimnīcas, kur izmaksas varētu kāpt pat četrkārtīgi. Latvijas Slimnīcu biedrības viens no ierosinājumumiem, lai ekonomētu, ir, piemēram, atteikties no vienas ēdienreizes slimnīcu pacientiem, tai pat laikā slimnīcas cer visu saglabāt līdzšinējā līmenī, cerot vairāk uz valdības atbalstu.

Kā norāda Latvijas Slimnīcu biedrība, lai ekonomētu, slimnīcām jāparedz jaunas investīcijas, piemēram, ēku energoefektivitātē, pārejā uz citu apkures veidu, saules paneļu uzstādīšanā vai tamlīdzīgi. Iespējams ekonomēt arī uz ēdienreižu skaitu slimnīcā, vienai ēdienreizei piesaistot pacienta līdzfinansējumu. “Valsts pašreiz par trīsreizēju slimnīcas ēdināšanu maksā trīs eiro. Par trīs eiro mūsu ēdinātāji atsakās barot pacientus. Līdz ar to ir jādomā risinājumi. Mēs piedāvājām samazināt ēdienreižu skaitu. Esam uzrakstījuši vēstuli gan Nacionālajam veselības dienestam, gan Veselības minstrijai par ēdināšanas izdevumiem - rast iespēju kompensēt energoresrusu un elektrības sadārdzinājumu,” norāda Jevgēņijs Kalējs, Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs.