Aglonas svētku laikā nozog velosipēdu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Lai rūpētos par svētku dalībnieku drošību un kārtību svētku norises vietā un tās apkārtnē, Valsts policijas likumsargi strādāja pastiprinātā režīmā un pēc īpaši izstrādāta darba plāna, skaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste Lāsma Kursīte

Valsts policija veica ceļu satiksmes uzraudzību un nodrošināja sabiedrisko kārtību, kā arī nepieciešamības gadījumā tika sniegta palīdzība pasākuma apmeklētājiem. Šogad svētkus apmeklētāju skaits bija lielāks, nekā iepriekšējos gadus, kā dēļ pēc krusta ceļa bija novērojami nelieli automašīnu sastrēgumi.

Neskatoties uz paziņojumiem par bezpilota lidaparātu - dronu izmantošanas ierobežojumiem, jeb to izmantošanas aizliegumu bez iepriekšējā svētku organizatora un pašvaldības saskaņojuma, tikai aizturētas 5 personas, kas šo aizliegumu bija ignorējušas.

Tāpat tika konstatēta viena velosipēda zādzība. Velosipēds atrasts un iespējamā vainīgā persona, operatīvi tika noskaidrota.

Likumsargiem izdevās arī noskaidrot kādu transportlīdzekļa vadītāju, kurš šajā karstajā laikā automašīnā bija atstājis savu suni. Saistībā ar notikušo policijas darbinieki šobrīd izvērtē vai minētajā notikumā nav saskatāma cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku.


Kopumā svētki aizvadīti veiksmīgi, bez īpašiem starpgadījumiem. Svētku apmeklētāji ir izturējušies ar sapratni un iecietību pret cilvēku un transporta lielo plūsmu. Savukārt runājot par kopēju apmeklētāju skaitu, tad pēc sākotnējās informācijas, Aglonas baziliku šajās svētku dienās apmeklēja apmēram 20 tūkstoši cilvēku.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais