Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kā nokļūt Aglonā ar sabiedrisko transportu?

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Lai iedzīvotājiem būtu iespēja nokļūt uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā, kā arī pēc svētkiem doties mājās, no šī gada 13. līdz 15.augustam būs papildu autobusu reisi virzienos Rīga-Preiļi, Rīga-Aglona-Grāveri un papildu vilcienu reisi virzienā Rīga-Daugavpils.

Izmaiņas autobusu reisos

No 13. līdz 15.augustam reģionālās nozīmes maršrutā Nr.7981 Rīga-Preiļi reisi ar autobusa atiešanas laiku no Rīgas autoostas plkst. 10.25 tiek pagarināti līdz Aglonai (standarta situācijā tiek izpildīti līdz Preiļiem). Tajā pašā laikaposmā minētajā maršrutā reisi, kuros autobuss šobrīd plkst. 17.05 izbrauc no Preiļiem Rīgas virzienā, tagad no Aglonas autoostas tiks izpildīti plkst. 16.30.

Savukārt 14. un 15.augustā plānoti papildreisi maršrutā Nr.5714 Preiļi-Aglona-Grāveri, lai pielāgotu tos vilcienu kursēšanas laikiem. 14.augustā autobuss uz svētku norises vietām no Preiļu autoostas maršrutā Preiļi-Aglonas stacija-Aglona kursēs plkst. 17.15 un plkst. 20.00, savukārt 15.augustā autobuss pēc svētku noslēguma maršrutā Aglona-Aglonas stacija-Preiļi no Aglonas autoostas izbrauks plkst. 1.00, plkst. 1.05 un plkst. 15.50, tādējādi būs ērti turpināt ceļu Rīgas virzienā ar vilcienu.

Izmaiņas vilcienu reisos

Nedēļas nogalē, 14. un 15.augustā, plānotas īslaicīgas izmaiņas vilcienu kustībā maršrutā Rīga-Daugavpils. Papildreiss no Rīgas uz Aglonu būs plkst. 14.01, savukārt pēc svētku norises beigām 15.augustā vilciens no Aglonas uz Rīgu izbrauks plkst. 16.30.

Autotransporta direkcija aicina pasažierus plānot savu braucienu un laikus pārbaudīt autobusu un vilcienu kustības sarakstu direkcijas mājaslapā sadaļās "Kustības saraksti" vai "Izmaiņas maršrutu tīklā".

Iedzīvotāji tiek aicināti arī izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus, vienmēr paņemot biļeti par savu braucienu, jo statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits. Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem pasažieri var ziņot direkcijas kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot pa tālruni 27776621 (automātiskais atbildētājs).