Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kā restorāns Krāslavā palika parādā 17 000 eiro pašvaldībai ?

© Jānis Saliņš / F64

Krāslavā strādājošā uzņēmuma "Pils restorāns" telpu nomas un komunālo maksājumu parādi pašvaldībai izveidojās Covid-19 laikā noteiktās ārkārtas situācijas dēļ, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma īpašniece Veronika Parinova.

Viņa norādīja, ka uzņēmums pašvaldībai par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem kopš 2020.gada novembra veicis maksājumus par astoņiem mēnešiem, jo tieši tik daudz tam esot bijusi iespēja strādāt šo gadu laikā. Pārējā laikā uzņēmuma darbība bija ierobežota valstī noteiktās ārkārtējās situācijas dēļ.

"Pašvaldība krīzes apstākļos mums pretī nenāca un atbalstu nesaņēmām," izteicās Parinova. Par uzņēmuma turpmāko darbību komentāru īpašniece atteica.

LETA jau vēstīja, ka pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iesaistes Krāslavas novada dome nolēmusi piedzīt no SIA "Pils restorāns" nomas maksas un komunālo pakalpojumu parādu.

Krāslavas novada dome 28.jūlija sēdē izskatīja jautājumu par nomas līguma ar SIA "Pils restorāns" laušanu.

2020.gada 8.oktobrī starp Krāslavas novada pašvaldību un SIA "Pils restorāns" tika noslēgts līgums par telpu Pils ielā 10, Krāslavā 289,87 kvadrātmetru platībā nomu.

"Pils restorāns" no tā brīža, kad noslēdza nomas līgumu ar pašvaldību, pašvaldībai veicis astoņus maksājumus.

Krāslavas novada pašvaldības dome šā gada 28.aprīļa sēdē skatīja jautājumu par SIA "Pils restorāns" nomas maksas un komunālo pakalpojumu maksas parāda labprātīgu izpildi un pieņēma lēmumu noslēgt vienošanos par nomas maksas un komunālo pakalpojumu maksas parāda sadali termiņos uz 36 mēnešiem un noteica, ka pašvaldības dome ir tiesīga atcelt šo lēmumu un vienpusēji lauzt vienošanos, ja "Pils restorāns" neievēro lēmumā noteiktos samaksas termiņus vai pilnā apmērā neveic kārtējos nomas maksas un komunālo pakalpojumu maksājumus.

28.aprīlī "Pils restorāns" nomas maksas un komunālo pakalpojumu maksas parāds bija 12 106,55 eiro.

Šā gada 13.jūlijā "Pils restorāns" pašvaldībai iesniedza lūgumu ar šā gada 15.septembri lauzt līgumu un dot laiku telpu atbrīvošanai līdz 2022.gada 20.oktobrim.

Pašvaldība 28.jūlijā nolēma vienpusēji lauzt nomas līgumu un vienošanos par nomas maksas un komunālo pakalpojumu maksas parāda sadali termiņos ar šā gada 15.augustu.

Pašvaldība noteica, ka kavēto nomas maksas un komunālo pakalpojumu maksas parāds un nokavējuma procenti 17 220,51 eiro uzņēmumam jāsamaksā līdz 11.augustam.

Iznomātās telpas "Pils restorānam" jāatbrīvo un iznomāto objektu jānodod pašvaldībai ar pieņemšanas-nodošanas aktu ne vēlāk kā šā gada 16.augustā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "Pils restorāns" apgrozījums bijis 68 889 eiro. Uzņēmums strādājis ar 16 254 eiro zaudējumiem. Uzņēmums pieder Veronikai Parinovai.