Uz Valmieras šosejas avarējis kravas mikroautobuss ar pieciem cilvēkiem [papildināts 14:16]

© Kaspars Krafts / F64

Agrā ceturtdienas rītā Valmierā, uz Valmieras šosejas, avarējis kravas mikroautobuss ar vismaz pieciem cilvēkiem, uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma plkst.4.16. No avarējušā kravas mikroautobusa pašu spēkiem bija izkļuvuši četri cilvēki, bet vienu no transportlīdzekļa izcēla glābēji un nodeva mediķiem, kuri bija ieradušies negadījuma vietā.

Kā liecina Valsts policijas apkopotā statistika, aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 87 ceļu satiksmes negadījumi, 15 no tiem bijuši ar cietušajiem. Kopējais cietušo skaits ir 16, tātad vienā avārijā cietuši divi cilvēki, bet pārējās - pa vienam.

Kā A informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Ploriņa, ceturtdien plkst.4.25 VP saņemta informācija par to, ka Valmieras novada Kocēnu pagastā, Valmieras šosejas 90.kilometrā, vīrietis vadīja kravas mikroautobusu "VW LT35", nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas vadītājs, kurš nogādāts ārstniecības iestādē. Par ceļu satiksmes negadījuma iemesliem plašākas informācijas pašlaik nav, policijā notiek pārbaude.

Ploriņa skaidro, ka atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem pasažierus vieglajos automo­biļos un kravas automobiļos atļauts pārvadāt tikai šim nolūkam paredzētajās sēdvietās, bet autobusos - arī šim nolūkam paredzētajās stāvvietās, pretējā gadījumā tas ir pārkāpums.

Vidzemē gan policijas statistikā neviens cietušais nav uzrādīts, toties Rīgas reģionā 11 ceļu satiksmes negadījumos cietuši 12 cilvēki, bet Kurzemē un Latgalē ir katrā pa diviem cietušajiem.

No visiem aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos traumas guvušajiem viens bijis gājējs, seši - velosipēdisti, bet četri - elektrisko skrejriteņu vadītāji.

Ceturtdien uz Latvijas ceļiem arī pieķerti 189 ātruma pārkāpēji, astoņi dzērājšoferi un divi agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotā statistika.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais