"Ghetto Games" ielu sporta un kultūras festivāls Valmierā

© Publicitātes foto

Pēc četru gadu pārtraukuma Valmierā atgriezās “Ghetto Games” festivāls ar vērienīgu programmu – sešas dažādas disciplīnas desmit stundu garumā, vesta Latvijas Radio.

""Ghetto Floorball", manuprāt, pirmo reizi Valmierā, "Ghetto Dance" - otro reizi, “Ghetto Fight” - arī pirmo reizi, basketbols jau ir bijis, bet šoreiz ar komandu rekordskaitu. Forši, ka spīd saule. Ja līst lietus, vienalga forši," stāsta Antons Semeņaks, viens no pasākuma organizatoriem.

Sporta pasākumu atklāja vietējo personību duelis - aktieri pret deputātiem. Pirms cīņas krietni pārliecinošāka bija aktieru blice. Īpaši Kārlis Dzintars Zahovskis, kurš pats 11 gadus trenējies basketbolā.

Šogad basketbola turnīrā piedalījās 71 komanda, deviņas no tām ukraiņu, kurām šajā sezonā “Ghetto Games” pasākumos ir bezmaksas dalība. Kā uzsver organizācijas vadītājs Raimonds Elbakjans, tad tas parāda, ka Valmiera ir basketbola pilsēta. Tāpat viņš atzīmēja, ka šis “Ghetto Games” turnīrs reģionos ir viens no lielākajiem pasākumiem.

"Ghetto Games" šobrīd ir viena no lielākajām jauniešu ielu sporta un kultūras kustībām Latvijā un Austrumeiropā, kas katru gadu pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 300 000 sekotāju medijos un sociālajos tīklos.

Svarīgākais