Melnā piektdiena: šodien Latvijā notikušas divas smagas avārijas

© F64

Mārupes novada Babītes pagastā piektdien traģiskā ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudējuši divi cilvēki. Smaga avārija piektdien notika arī Jēkabpils novada Rites pagastā. Tur gāja bojā 1966. gadā dzimusi sieviete un vēl vairāki cilvēki cieta.

"Šodien jau divas ļoti smagas autoavārijas ar daudz cietušajiem un bojā gājušajiem! NMPD mediķi aicina - braucam brīvdienās uzmanīgāk! Sargiet sevi un savus mīļos!" mikroblogošanas vietnē "Twitter" šodien ierakstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule.

Portāls NRA jau rakstīja, ka īsi pirms pusdienas laika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz ceļu satiksmes negadījumu, kurā iesaistīta kravas un vairākas vieglās automašīnas.

Sākotnēji tika ziņots, ka avārijas vietā noplūduši 5000 litri degvielas, bet vēlāk tika ziņots, ka noplūdušas aptuveni 20 tonnas degvielas aptuveni 100 kvadrātmetru teritorijā. VVD vēl turpina apsekot teritoriju - patlaban ir zināms, ka degviela ir iesūkusies gruntī līdz grāvim, kas atrodas desmit metru attālumā no notikuma vietas. VVD seko līdzi tam, lai tiktu īstenoti neatliekamie sanācijas darbi un nepieļautu degvielas izplūdi virszemes ūdeņos, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Satiksme avārijas vietā uz Liepājas šosejas bija slēgta gandrīz visu dienu. Policijā informēja, ka pēc plkst.19 satiksme negadījumā vietā ir daļēji atjaunota virzienā uz Rīgu. Pašlaik satiksme tiek organizēta pa vienu joslu, līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Smaga avārija piektdien notika arī Jēkabpils novada Rites pagastā. Tur gāja bojā 1966. gadā dzimusi sieviete un vēl vairāki cilvēki cieta, informēja policijā.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, satiksmes negadījums noticis, kad, nogriežoties no autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate, apgāzusies 1956. gadā dzimušas sievietes vadīta automašīna. NMPD ziņoja, ka trīs cilvēki no avārijas vietas tika nogādāti slimnīcā. Viens no palīdzības atteicies.

VUGD informēja, ka notikuma vietā, izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja divus cilvēkus.

Satiksme notikuma vietā nav ierobežota, bet policija vēl strādā.

Svarīgākais