Gulbenē šodien rīkos civilās aizsardzības mācības; VUGD cilvēkus aicina nesatraukties

© Ģirts Ozoliņš / F64

Gulbenes novadā šodien plkst.10 notiks vietējā līmeņa praktiskās civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas mācības, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus, kas noteikti uzņēmuma civilās aizsardzības plānā, pārbaudīt iesaistīto institūciju un uzņēmuma sadarbību, kā arī izvērtēt amatpersonu spēju novērtēt situāciju un pieņemt lēmumus.

Mācībās tiks inscenēta situācija, kur graudu kaltē kaltēšanas laikā notiek produkcijas aizdegšanās. Attīstoties degšanai, pārkarst sašķidrinātās naftas gāzes cisterna un notiek gāzes noplūde, paredz mācību scenārijs.

VUGD, Valsts policijas, Valsts vides dienesta, Neatliekamas medicīniskās palīdzības dienesta un Gulbenes novada pašvaldības pārstāvji.

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbs.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)