Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Slēgti cūkkopības saimniecības "Kunturi" veikali

© Ekrānuzņēmums/FB

Slēgti cūkkopības saimniecības SIA "Kunturi" veikali, teikts kompānijas paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook".

Ir, protams, mazliet žēl to paziņot, taču "Kunturi" veikali ir beiguši darboties, teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka 2021.gada nogalē Latvijas Cūku audzētāju asociācija publiskoja informāciju, ka pārdošanā izlikta cūkkopības saimniecība "Kunturi" Valmieras novada Jeru pagastā.

Sludinājumā bija norādīts, ka saimniecība, kurā tiek turētas kopumā apmēram 5000 cūku - no tikko dzimušiem sivēniem līdz kaujamiem bekoniem, - tiek pārdota saimnieku prioritāšu maiņas dēļ. Cūkas izvietotas četrās fermās, kuras rekonstruētas 2010.-2012.gadā, ieviešot sauso barošanu, zemgrīdas mēslu izvākšanas sistēmas, zemgrīdas ventilācijas sistēmas. Lopbarību saimniecībā gatavo uz vietas.

Tāpat paziņojumā bija minēts, ka saimniecībai ir pašai sava kautuve, kurā tiek kautas tikai šīs saimniecības cūkas, un gaļas pārstrādes cehs, kurā tiek gatavota gaļas kulinārija un kūpināta gaļa. Kopš 2009.gada saimniecība atvērusi kopumā astoņus veikalus Vidzemē un Rīgā, kā arī pa konkrētu maršrutu pie pircējiem dodas divi autoveikali.

Ziņots arī, ka "Kunturi" pagājušajā gadā strādāja ar 2,218 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% mazāk nekā 2020.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 51,3% un bija 41 300 eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā bija norādīts, ka "Kunturi" mātesuzņēmums SIA "Saktas ZS" nolēmis pārdot "Kunturi" kapitāldaļas vai pamazām samazināt uzņēmuma darbību, koncentrējoties uz graudkopības attīstību. Saimnieciskā darbība pamazām tiks samazināta, taču uzņēmums turpinās darbību arī 2022.gadā.

Kompānija "Kunturi" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 28 400 eiro. Uzņēmuma pamatkapitālā 87% pieder "Saktas ZS", kurā 98,5% īpašnieks ir Jurģis Krastiņš.