Publicēts video no traģiskās avārijas Vidzemē; Cipule komentē notikušo

© Ekrānuzņēmums/twitter

Pirmdien uz Vidzemes šosejas, Smiltenes novada Launkalnes pagastā, saskrējušās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ekipāža un smagā automašīna, kā rezultātā gāja bojā mediķis.

Internetā publicēts video no notikušā, raisot sabiedrībā vairākus jautājumus.

Twiterļaudis sāka arī aktīvi apspriest iespēju, vai gadījumā NMPD šoferis noguruma dēļ nebija kļuvis neuzmanīgs, jo, kā izteicās viens no komentētājiem, NMPD maiņas ilgst 24 stundas.

NMPD vadītāja Liene Cipule mikroblogošanas vietnē "Twitter" skaidro, ka avārijas apstākļus izmeklē eksperti. Viņi arī atbildēs uz jautājumu par avārijas cēloni.

"Mūsu autovadītāji strādā identiskas maiņas kā mediķi, tas ir, 12-24h. Tas nenozīmē nonstop braukšanu pie stūres, tāpēc nav ierobežojumu maiņas stundu skaitam kā smago auto vadītājiem," uzsver L. Cipule. Pēc viņas skaidrotā, 24h stundu maiņa nenozīmē būt nomodā visas 24 h. "Starp izsaukumiem ir iespējas atpūsties, arī nosnausties, sevišķi lauku novados un pilsētās. Balvu punktā izsaukumu skaits uz brigādi diennaktī vidēji nepārsniedz četrus," bilda L. Cipule. Skaidrojumā Balvi tiek pieminēti tāpēc, ka konkrētajā izsaukumu veica tieši Balvu NMP punkta brigāde.

Svarīgākais