Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Cilvēku bezatbildīgas rīcības dēļ slēgs vēl vienu šķiroto atkritumu laukumu Olaines novadā

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

AS "Olaines ūdens un siltums" atkritumu apsaimniekošanas iecirknis cilvēku bezatbildīgas rīcības dēļ nolēmis likvidēt šķiroto atkritumu laukumu dārzkopības sabiedrībā "Liepas", informē Olaines novada dome.

AS "Olaines ūdens un siltums" jau janvārī iedzīvotājus brīdinājis - ja netiks ievērota šķirošanas kultūra un tiks ignorēta jebkāda atkritumu šķirošanas principu ievērošana, laukumu nāksies likvidēt. Tā kā cilvēki savus paradumus nemainot, uzņēmums pieņēmis lēmumu laukumu likvidēt, norādot, ka tas nekādā veidā nav saistīts ar atkritumu izvešanas biežumu vai konteineru piepildījumu, kuru kā iemeslu dažāda veida atkritumu sajaukšanai nereti piesauc iedzīvotāji.

Cilvēku rīcība esot pierādījusi, ka šķiroto atkritumu konteineros tiek samesti visi sadzīves atkritumu, būvgruži un citi attiecīgajiem šķirošanas konteineriem neparedzētie atkritumi.

Pašvaldībā ziņo, ka jūnijā sākumā AS "Olaines ūdens un siltums" Atkritumu apsaimniekošanas iecirknis cilvēku bezatbildīgas rīcības dēļ identisku lēmumu pieņēma par šķiroto atkritumu laukumu "VEF Baloži", Medemciemā.

Lēmums tika pamatots ar to, ka daļa iedzīvotāju šo laukumu uzskatīja par vietu, kur var "nodot" jebkādus atkritumus bez maksas, rezultātā konteineros bija neatbilstoši atkritumi, kā arī ap tiem regulāri veidojās izgāztuve, kas radīja papildu izmaksas un diskreditēja atkritumu šķirošanas ideju un sasniedzamos mērķus.