Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Spēcīgo lietavu nodarīto bojājumu dēļ Alūksnes novadā slēgti vairāki autoceļi; Tirzā - pārplūdusi estrāde [papildināts]

© Ekrānuzņēmums no Facebook

Lietavu nodarīto bojājumu dēļ vairākās vietās Alūksnes novada pagastos ir slēgti pašvaldības autoceļi, informē pašvaldība. Pagastu pārvaldes turpina apzināt situāciju.

Jaunannas pagastā izskalots ceļš Rūķīši-Gribažas. Ceļš pašlaik satiksmei slēgts. Jaunalūksnes pagastā ūdens pārrāvis ceļu Garjuri-Lašķi - tas satiksmei būs slēgts. Pārplūdis un šobrīd slēgts arī autoceļš Bundzene-Matisene.

Zeltiņu pagastā ir applūdis ceļš Ieviņas-Laimiņas, sākot no pagrieziena uz Ziemeļiem līdz Kundratiem. Uz pašvaldības autoceļa Zeltiņi-Zemītes slēgts posms no īpašuma "Atvases" jeb "Alta S" veikala līdz "Melnupēm", jo bojāts Dambja tilts.

Mālupes pagastā ūdens pārrāvis pašvaldības autoceļus Mālupe-Purmala, Mālupe-Jasmīnes. Ceļi pašlaik slēgti. Annas pagastā satiksme patlaban nav iespējama pa pašvaldības autoceļu Anna-Varžupuriņš. Malienas pagastā plūdu dēļ slēgts autoceļš Kopmaņi-Pūriņi, kā arī Miezīša ceļagals-Baltaissils.

Spēcīgo lietavu dēļ Gulbenes novada Tirzā pārplūdusi estrāde, informē Tirzas kultūras nama vadītāja Alda Alberte.

Viņa stāstīja, ka estrāde mēdzot pārplūst pavasaros, taču vasarā tas notiek ļoti reti. Plūdi nodarījuši bojājumus tiltiņam, kuru nākšoties remontēt.

Sestdien, 18.jūnijā, Tirzas estrādē plānots Dziesminieku koncerts. Kultūras nama vadītāja pauž cerību, ka līdz sestdienai ūdens uzsūksies un koncerts varēs notikt estrādē, bet ja sestdien līs lietus, tad pasākumu pārcels uz kultūras nama telpām.

Alberte piebilda, ka lietavu dēļ smagi cietuši arī novada zemnieki, kuru labības lauki un dārzeņu vagas slīgst ūdenī.

Kā vēstīts, kopš lietavu sākuma līdz plkst.5 trešdienas rītā lielākais nokrišņu daudzums valsts novērojumu stacijās reģistrēts Gulbenē, kur tas sasniedzis 94 milimetrus jeb 121% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Otrajā vietā ierindojas Madona ar 91 milimetru jeb 124%, trešajā vietā - Alūksne ar 85 milimetriem jeb 94%. Jēkabpilī reģistrēti 74 milimetri nokrišņu, Skrīveros - 61 milimetrs, daudzviet citviet valsts centrālajā un austrumu daļā - ap 50 milimetriem.

Pēdējā diennaktī Latviju skārušas stiprākās lietavas kopš 2017.gada 24.augusta.