Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī putni mirst mokpilnā nāvē; vaino Daugavpils domes darbiniekus

© https://zinas.tv3.lv/latvija/pie-restem-metajas-liki-par-nezelibu-pret-putniem-daugavpili-tapis-iesniegums-policija/#foto-2527418

Diemžēl Daugavpils iespundēto kovārņu stāstam nav laimīgu beigu, vēsta TV3.

Atminoties slikto pieredzi ar šo pašvaldību pirms dažiem gadiem, dzīvnieku organizācijas “Drauga spārns” brīvprātīgais Mārtiņš Grigors apsekot situāciju dabā uz Daugavpili ceļu mēroja no tālās Alūksnes. Atklājās, ka restes ir uzstādītas vairākām šī apsaimniekotāja ēkām, kas varētu liecināt par nežēlīgu sistēmu ”problēmas risināšanā”.

Diemžēl, Grigoram ierodoties, bija jau par vēlu. Bauskas ielas 6. nama bēniņos pie restēm pakrituši putnu līķi. Noziegums ir fiksēts, un par cinisko rīcību, nolemjot putnus mokpilnai nāvei - īpaši tagad, to ligzdošanas laikā - tapis iesniegums policijā.

“Drauga spārns” aktīvists nodevis savus video un foto materiālus arī TV3 rīcībā.

Jau vēstīts, ka mokošo ainu Bauskas ielā 7 agrā rīta stundā pamanīja Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes profesors Indriķis Krams. Kovārņu saceltais troksnis pie pretējās ēkas bēniņiem viņu pamodināja. Binoklī redzētais visu uzreiz izskaidroja.

”Aiz restēm iesprostoti mirst kovārņi - pārsvarā bērni un viņu mammas. Citi - bērnu tēvi un kaimiņi mēģina no bada un slāpēm mirstošos glābt. Putni ir iesproti un mirst vismaz kopš piektdienas. Neiedomājama Daugavpils domes darbinieku nežēlība. Iesprostotos, vēl dzīvos labi redz binoklī. Diemžēl profesionālā fototehnika nav līdzi, lai šo murgu parādītu detaļās,” profesors Krams raksta savā ”Facebook” profilā.