Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bauskā vēlas pārvietot spēļu zāli tuvāk iedzīvotājiem

© f64.lv, Jānis Saliņš

SIA "Alfor" vēlas pārvietot savu spēļu zāli no Bauskas vecpilsētas teritorijas tuvāk iedzīvotājiem - Salātu ielā 27A, skaidro Bauskas novada dome.

Domes izglītības, kultūras un sporta komitejas trešdienas, 15.jūnija, sēdes darba kārtībā iekļauts lēmumprojekts "Par atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Salātu ielā 27A, Bauskā". Aģentūra LETA noskaidroja, ka iesniedzējs ir SIA "Alfor", kura vienīgā spēļu zāle Bauskā atrodas Bauskas vecpilsētas teritorijā, Plūdoņa ielā.

Laikraksts "Bauskas Dzīve" martā vēstīja, ka telpās Plūdoņa ielā varētu izmitināties biedrība "OPEN radošais centrs", kas sniedz palīdzību ielu jauniešiem.

Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (NA) skaidro, ka uzņēmums vēlas pārvietot spēļu zāli no Plūdoņa ielas uz Salātu ielu, kur iedzīvotāju skaits ir lielāks. "Šī būs deputātu lemšana, jo juridiski spēļu zāli atbilstoši teritorijas plānojumam tur var atvērt. Saprotams, ka negatīva lēmuma gadījumā uzņēmums to var pārsūdzēt tiesā, un ir liela varbūtība, ka tajā zaudēsim, taču tajā pat laikā man neceļas roka šo lēmumprojektu atbalstīt," sacīja Ābelnieks. Uzņēmums esot paskaidrojis, ka ir pozitīvi, ka spēļu zāle tiek slēgta vecpilsētas teritorijā.

Lai arī Ābelnieks minēto lēmumprojektu sola neatbalstīt, viņš atzīst, ka likumisko ierobežojumu tam nav, jo mācību iestādes atrodas patālu, bet blakus jau atrodas vēl viena spēļu zāle. "Skaidrs, ka valsts likumdošanā par to, kā ierobežot azartspēles, ir izveidojies "caurums"," sacīja Ābelnieks, piebilstot, ka paši iedzīvotāji arī nevēlētos Salātu ielā 27A redzēt spēļu zāli.