Elektroenerģijas piegāde traucēta aptuveni 3500 mājsaimniecībām

Šodien no rīta elektroenerģijas piegāde traucēta aptuveni 3500 mājsaimniecībām, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Bojājumi vēl ir Rēzeknes, Ludzas, Preiļu, Jēkabpils, Madonas apkaimē.

Austrumu reģionā kopumā šodien darbu turpina 59 brigādes, tai skaitā Rēzekne - 23, Preiļos - 20, Ludzā - 16. Savukārt Ziemeļaustrumu reģionā strādā 34 brigādes, tai skaitā Jēkabpils nodaļā - 18, bet Madonas nodaļā - 16.

Kā norāda "Latvenergo", elektroapgādes atjaunošanu apgrūtina biezs sniega slānis un uz tā izveidojusies ledaina sērsna, kas apgrūtina piekļuvi bojājumu vietām, tāpēc ar elektroenerģijas piegādes atjaunošanu iet diezgan smagi.

Energoapgādes traucējumu iemesls galvenokārt ir kritušie apledojušie koki, aprauti vadi, uz līniju vadiem noliekušies koki.

Kā ziņots, atkala, kas izraisīja elektrolīniju bojājumus Latgalē un Austrumvidzemē, sākās sestdienas vakarā, līdz ar to svētdien no rīta ļoti nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ ar traucētu vai pārtrauktu elektroenerģijas piegādi nācās sastapties vairāk nekā 20 000 klientu galvenokārt Rēzeknes, Ludzas, Preiļu, Aizkraukles, Madonas un Jēkabpils apkaimē.

Svētdienas vakarā normālas elektroapgādes nebija aptuveni 6500 mājsaimniecībām, taču naktī uz pirmdienu bojājumu skaits atkal palielinājās, jo daudzviet koki neizturēja nokrišņu smagumu un gāzās gaisvadu elektrolīnijās.

Līdz ar to pirmdien no rīta traucēta elektroapgāde bija aptuveni 11 000 klientu. Dati uz pirmdienas plkst.14 liecināja, ka elektroenerģijas piegāde traucēta aptuveni 7500 mājsaimniecībām.

Svarīgākais