Jēkabpils stadionā zēnam uzkrīt basketbola grozs; bērns guvis smagas galvakausa un sejas traumas

© Jānis Vecbrālis / F64

Jēkabpils valsts ģimnāzijas stadiona basketbola laukumā noticis nelaimes gadījums, kurās smagi cietis nepilngadīgs jaunietis, vēsta portāls "Brīvā Daugava". Bērns ārstēšanai nogādāts Rīgā.

Atbildīgās institūcijas savu vainu noliedz. Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis stāsta, ka par notikušo policija ierosinājusi kriminālprocesu.

Liktenīgajā dienā turpat blakus norisinājās futbola spēle, bet zēns - bērnu un jauniešu futbola kluba audzēknis - esot gaidījis savu treniņu. Kā tieši nelaime notikusi, nav zināms, sabiedrībā izskan dažādi viedokļi, jo vairums cilvēku vēroja spēli un neredzēja groza krišanas brīdi.

“Es sēdēju, skatījos spēli ar savu dēlu un pārējiem skatītājiem tribīnēs. Tad, kad notika basketbola konstrukcijas blīkšķis, kad konstrukcija nogāzās, momentā pagriezu galvu un pārredzēju visu, kas notiek laukumā. Tajā momentā pirmais, ko ieraudzīju, bija, ka zem konstrukcijām piespiests guļ puisītis. Visi cēlās kājās, es saucu ātro palīdzību, kas, paldies dievam, atbrauca ļoti operatīvi,” stāsta futbola spēles apmeklētāja Līva.

Šobrīd baksetbola laukums, kas atrodas Jēkabpils valsts ģimnāzijas pārziņā, ir aizlēgts un nav pieejams.

Kāda aculieciniece stāsta, ka jaunieši aktīvi pavadījuši laiku stadiona teritorijā, un vienam no viņiem uzkritusi āra basketbola groza konstrukcija. Sieviete bija neizpratnē, kā vietā, kur visu laiku notiek treniņi un sacensības, varēja atrasties nedroša ierīce.

"Sākotnējā versija ir, ka bērni tur ir dauzījušies ap groza konstrukciju un karājušies ar rokām basketbola grozā, un tad pēkšņi vienā brīdī konstrukcija ir apgāzusies. Bet nesaprotam, kā tas ir iespējams. Visi atsvari tur ir vietā. Parunājām ar aculieciniekiem un sapratām, ka konstrukcija faktiski nav apgāzusies, bet salikusies kopā pārvietošanas pozīcijā un tad kritusi uz aizmuguri. Tas ir šausmīgs nelaimes gadījums. Tagad tas ir kriminālprocess, kura laikā izvērtēs, kas un kādā veidā tur ir noticis. No aculieciniekiem dzirdētā informācija ir ļoti atšķirīga. Ļausim policijai izvērtēt visus apstākļus, atrast lieciniekus, kas tur bija, lai viņi pastāsta, kā tas notika, "stāsta Raivis Ragainis, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs.

Uz jautājumu, vai negadījuma brīdī dežurants bija stadionā, R. Ragainis atbildēja, ka tobrīd viņš neesot bijis klāt. Un neviens taču bērnus neapsaukšot, lai stāv mierā sporta laukumā.

Ar cietušā zēna ģimeni neizdevās sazināties, bet viens no futbola kluba treneriem stāstīja, ka zēns šobrīd ārstējas Rīgā, viņam ir smagas galvaskausa un sejas traumas. Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus un iemeslus, Valsts policijā ir sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Svarīgākais