Daugavpilī ieradies kopumā 591 Ukrainas iedzīvotājs; pilsēta ziņo, ka vairs nespēj uzņemt jaunus bēgļus

© f64.lv, Kaspars Krafts

Daugavpilī aizpildītas visas Ukrainas bēgļiem paredzētās vietas, preses konferencē informēja pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste.

Daugavpils kopumā uzņēmusi 591 Ukrainas iedzīvotāju, un šobrīd visas vietas esot aizņemtas. Drīzumā pašvaldība skatīšot jautājumu par papildu vietu nodrošināšanu. "Situācija ir pietiekami smaga, jo visi bēgļi pie mums atbrauca vienā laikā, dažiem jau beidzies uzturēšanās termiņš," situāciju raksturo Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS), "tāpēc mums jārotē cilvēki uz dažādām vietām, daļa atgriežas Ukrainā."

Šņepste ir pārliecināta, ka neviens Ukrainas civiliedzīvotājs uz ielas izlikts netiks. "Ja runājam par iespēju ukraiņus izmitināt dzīvokļos, tad jāsaka, ka šobrīd atsaucība ir neliela, jo Daugavpilī dzīvokļi tukši nestāv," saka Šņepste. Ukrainas iedzīvotāji darbu esot atraduši ēdināšanas nozarē, metālapstrādē un medicīnas nozarē.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc iepriekš pieņemtā lēmuma par līdzšinējā atbalsta pagarināšanu par 30 dienām Ukrainas bēgļiem izmitināšanas un ēdināšanas jomā skaidroja, ka divu nedēļu laikā ir jārod vidēja un ilgtermiņa risinājumi Ukrainas bēgļu atbalstam.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.