Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Līgo pasākumi Latgalē

© Kaspars Krafts/F64

Latgalē līgos ar vērienu - dziesmām, dejām un gardumu ēšanu.

21. jūnijā

Ielīgošana Ambeļos

21. jūnijā pulksten 21.30 kopa SPEIGA un biedrība JUBRA aicina uz ielīgošanu Ambeļos pie tradīciju mājas SKREINE. Aicināti visi Saulgriežu kopējā svinēšanā. Izdziedāt uguskuru, neļaut tam dzist, izdancot prieku par vasaru, uztaisīt un nest savu vasaras kroni kā karalim un karalienei vismaz šo vienu nakti gadā!
Ambeļos sāksim brīdi pirms saulrieta, bet ierasties var jau ātrāk - pļavās un grāvmalēs salasīt kroņiem puķes un savīt visskaistākos vainagus.
Tradīciju mājā SKREINE aicinām ar groziņiem mieloties pie kopējā mielasta galda. Danči līdz muzikantiem "pietiek" vai dancotāji "krīt". Un pļavas un migla, un ezers, un saules rīts. Viss iespējams, ja piedalies.

22. jūnijā

Višķos Līgo festivāls “Kazimira Adamoviča prīšvieliešonu špāses”

Publicitātes foto

22. un 23. jūnijā Kazimirs Adamovičs aicina uz savu lielo priekšvēlēšanu kampaņu Višķos - “Kazimira Adamoviča prīkšvieliešonu špāses”. Katrai tautai jau izsenis ir savi varoņi. Amerikāņiem “Spider-Man” un “Čaks Noriss”, ķīniešiem “Džekijs Čans”, savukārt latgaliešiem - Kazimirs Adamovičs, kurš savulaik “pacēlis” kolhozu “Laimīgā nākotne”, ar laika mašīnu ceļoja un atrada laimīgo zemi tepat Višķos, savas draudzenes Broņu un Veņu padarīja laimīgas. Bet nu jau vairākus gadus dažādas pasaules likstas piemeklē mūsu zemi. Covids, finanšu krīzes, varas maiņa valdībā, tāpēc Kazimirs Adamovičs nolēma pievērsties Lielajai politikai. Viņš izstrādājis savu “Kazimira Adamoviča Solījumu partijas” programmu:
1. Jautra un lustīga Līgo svinēšana ir primārais mūsu partijas mērķis!
2. Bezmaksas alus un siera degustācijas Līgo vakarā pirmajiem 1000 apmeklētājiem!
3. Katram Līgo festivāla dalībniekam būs iespēja kārtīgi izpērties un baudīt pirts rituālus, jo tikai “Veselā miesā vesels gars!”.
4. Apsolām krāšņu koncertprogrammu un dejas līdz rīta gaismai Līgo naktī!
5. Mēs esam par ģimeni! Jautrās ģimenes stafetes garantētas!
6. Luknas ezera krastā ikviens pavadīs savu krāšņāko vasaras saulrietu un sagaidīs romantiskāko saullēktu.

Ielīgošana Demenē

Demenes estrādē:

  • pulksten 15 ieskats Līgo svētku tradīcijās, Līgu un Jāņu sumināšana, Līgo dziesmas un dejas
  • pulksten 16 - ugunskura iedegšana, balle

23. jūnijā

Daugavpilī būs muzikālais jāņuzāļu tirgus

Kaspars Krafts/F64

23. jūnijā Andreja Pumpura skvērā no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti apmeklēt muzikālo jāņuzāļu tirgu. Pasākuma laikā būs iespēja baudīt mūziku, iegādāties mājražotāju produkciju un jāņuzāles, kā arī apgūt vainagu pīšanas prasmes.

Plkst. 10.00 notiks tirgus atklāšana kopā ar Vienības nama kolektīvu "Rūta" un "Dzīsme" solistiem, bet turpinājumā, plkst. 10.15, svētkus ieskandinās Tihovsku ģimene no Ludzas. No plkst. 11.30 skaistākās un jestrākās dejas izdejos Vienības nama kolektīvi - "Atbalss" (vad. Dāvis Greļevskis), "Saime" (vad. Vitālijs Šidlovskis), "Laismeņa" (vad. Diāna Soldāne) un "Pienupīte" (vad. Inese Zuģicka, Inga Pīnupe). Svētku koncerta noslēgumā, no plkst. 12.45, muzicēs kapela "Augusti".

Svētkus rīko Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde, Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams" un Daugavpils Latviešu biedrība.

Subatē Līgo, Līgo

  • Plkst. 9 Zāļu un svētku labumu tirdziņs Tirgus laukumā
  • Plkst. 10 izrāde "Raganiņu Jāņi"
  • Plkst. 22 Danči

Līgo vakara jestrais koncerts Bebrenē

Bebrenes dzirnavu laukumā no plkst. 19 tirgus, plkst.20 folkloras kopa "Ritam", senioru deju kopa "Rudzupuķes", senioru kolektīvs "Sēlijai", plkst. 21 "Kreizburgas Ziķeri" un dejas līdz rīta gaismai.

Līgo pasākumi visā Latvijā: