Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Raiskumā Līgo nakts būs "Limuzīna Jāņu nakts krāsā"

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

23.jūnijā no plkst.18 Raiskuma parkā (Cēsu novadā) skatītāji tiek aicināti uz vērienīgu Līgo nakts koncertu - veltījumu "Limuzīnam Jāņu nakts krāsā". Tajā dažādu paaudžu aktieri ar dziesmām atgriezīsies filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" mājās - Raiskumā, kur pirms vairāk nekā 40 gadiem uzņemta leģendārā filma. Pēc koncerta - balle līdz rīta gaismai.

Šajā vakarā būs gan iespēja noskatīties režisora Jāņa Streiča leģendāro un visu paaudžu skatītāju iemīļoto filmu un godināt režisoru 85.dzimšanas dienā, gan tikties ar Latvijas teātru dziedošajiem aktieriem, gan populārām grupām. Pasākuma goda viesi būs izcilie latviešu aktieri, kuri piedalījās filmā. Aktrise Olga Dreģe gaidot svētkus saka: "Zāļu vakarā mātes un meitas ir vienādas. Visas var kailas izģērbties un ripināties pa dziedinošu rasu. Tā ir svētība, tā ir veselība, tā ir paļāvība mūsu spēkam, mūsu sievišķīgajam stiprumam."

Ieeja pasākuma norises vietā - no plkst.18, kad ikvienam būs iespēja darboties vainagu pīšanas darbnīcā, baudīt gardus ēdienus, Jāņu sieru, atspirdzinošus dzērienus un skaisto skatu uz Raiskuma ezeru. No plkst.18.30 būs iespējams uz lielā ekrāna noskatīties filmu "Limuzīns Jāņa nakts krāsā".Plkst.20 sāksies koncerts - veltījums "Limuzīnam Jāņu nakts krāsā", kurā izskanēs gan neaizmirstamās dziesmas no filmas, gan skaņdarbi no Raimonda Paula plašā repertuāra. Koncertā piedalīsies Latvijas teātru dziedošie aktieri Ērika Eglija-Grāvele, Elīna Vāne, Ieva Puķe, Imants Strads, Edgars Pujāts, Lelde Dreimane un Lauris Dzelzītis. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Vintāža". Pēc koncerta tiks iedegs lielais Līgo nakts uguns kurs un sāksies nakts zaļumballe, kuru atklās grupa "Credo", bet pēc pusnakts turpinās muzicēt un Jāņu rītu kopā sagaidīt aicinās "Jauno Jāņu orķestris", savukārt starplaikos līgotājus izklaidēs DJ Roberts Gobziņš.

"Divus gadus esam Līgojuši pa viensētām, bez kopīgiem Līgo svētkiem, zaļumballes, sadziedāšanās svētkiem, nu ir laiks nosvinēt - izdziedāties, izdejoties tā, kā vēl nekad!" aicina pasākuma rīkotāji, piebilstot: "Citi laiki, cita mode, citi tikumi un netikumi, citi varoņi un situācijas, bet nemainīga paliek Līgo svētku atmosfēra un cilvēku savstarpējās attiecības."