Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Līgo pasākumi Kurzemē

© Dmitrijs Suļžics/F64

Kurzemē līgos krāšņi un skaļi.

20. jūnijā

Saulgriežu ziedu vainagu pīšana Liepājā

Plkst. 17 Liepājas muzeja Dienvidkurzemesa etnogrāfijas ekspozīcijas telpās Kūrmājas pr. 16/18 notiks saulgriežu ziedu vainagu pīšanas meistarklase. Meistarklasi vadīs pirtniece un zāļu sieva Māra Tīmane.

Ielīgošana Brocēnos

Plkst. 19:00 Brocēnu vecajā estrādē ielīgošana kopā ar kapelu Pēterpogas un komēdiju “Mēs un mūsu sieva”.

Jāņu zāles receptēs, vainagos Laidos

Plkst. 18.00 Laidu estrādē - Jāņu zāles receptēs, vainagos un tradīcijās ierādīs zāļu sieva Līga Reitere. Līdzi jāņem pļavu ziedi, smilgas vai labība. Jāņu dziesmu dziedāšana un rotaļās iešana kopā ar Inu Celitāni. Līdzi jāņem "Līgo groziņš". Ieeja brīva. Informācija pa tālr. 29604482.

21. jūnijā

Vasaras saulgrieži Talsos

Plkst.19 Tiguļkalna ozolu aplī Vasaras saulgrieži kopā ar folkloras kopu „Talsi”

Zāļu dienas izdarības Ventspilī

Plkst. 19.00 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Dzirnavu laukumu, kur notiks dažādas Zāļu dienas izdarības. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apgūt vasaras saulgriežu rituālus, dziesmas, dejas un rotaļas kopā ar Ventspils folkloras kopu "Laipa", vidējās paaudzes deju kolektīvu "Kurzeme", senioru deju kolektīvu "SenKurzeme" un deju ansambļa "Liedags" dejotājiem. Par lustīgu noskaņu un dancošanu rūpēsies tautas mūzikas ansamblis "Danču spēle". Visi aicināti iemēģināt savu roku vainagu pīšanā, jo zāles, kas sapītas aplī, ir dabas svētības, skaistuma, spēka un mūžības simbols.

Ielīgošana Kuldīgā

No plkst. 12.00 norisināsies ielīgošana Kuldīgas ielās un laukumos

Uguns rīts Nīgrandes pagastā

Plkst. 20:00 Uguns rīts Kalnaišu kalnā

Saulgriežu nakts burvība Jūrkalnē

Jūrkalnē, 21.jūnijā plkst. 20.00 Ugunspļavā saulgriežu nakts burvība. Muzicēs folkroka grupa "Iļģi", pasākumā piedalīsies Rīgas Danču klubs.

Siera gatavošana un vainagu pīšana Alsungā

Aicinām interesentus uz Alsungas Livonijas ordeņa pagalmu, kur no 17.00 mācīsimies gatavot sieru, vīt svētku vainagus un gatavot galda dekorus. Dalībniekiem jāpiesakās pa tālr. 26425015.

Jāņu ieskandināšana Nīkrācē

Plkst. 19.00 pastaigu takā "Labirints" - Jāņu ieskandināšanas pasākums, kurā apmeklētāji aicināti uz līksmu kopā sadziedāšanos un zāļu vainagu pīšanas un Līgo dekoru darināšanas prasmes apgūšanu radošā meistarklasē ar Andu Vītolu. Līdzi ņemt plediņus sēdēšanai, pašas skaistākās un košākās Jāņu zāles, ko likt vainagā, labu garastāvokli un darboties prieku.

22. jūnijā

„Līgo, mani Talsi, līgo”

Plkst. 12.00 - 18.00 Līgo tirgus. Mājražotāju labumi, amatnieku darinājumi, Jāņu zāles un vainagi.

Plkst. 17.00 Ielīgošanas koncerts. Jāņu māte - aktrise, dziedātāja Elizabete Zagorska. Piedalās Talsu Tautas nama amatiermākslas kolektīvi.

Jāņu tirgus Kuldīgā

No 11.00-17.00 Liepājas ielā norisināsies Jāņu tirgus, kurā tirgosies amatnieki un amatu pratēji, tautas lietišķās mākslas studijas, mākslinieki un individuālie meistari, ekoloģiski tīru un Latvijā audzētu pārtikas produktu ražotāji, kā arī našķu tirgotāji.

Ielīgošana Jaunlutriņos

Plkst. 21:00 Jaunlutriņu tautas namā Jāņu ielīgošana kopā ar Jaunlutriņu amatierteātri.

“Līgo Zaņā!”

Plkst. 21:00 ielīgošanas koncerts “Līgo Zaņā!” ar Zaņas pagasta kolektīviem. Zaņas pagasta sporta stadionā. Pēc koncerta zaļumballe ar grupu “Brīvdiena”.

Ielīgošana Zirās

Zirās plkst. 22.00 Līgo svētku ielīgošana "Brīvdabas kino". Bezmaksas pasākums.

Vasaras saulgrieži Padurē

Pie Padures klēts - "Vasaras saulgrieži Padurē". 18.00 siera siešanas un vainagu pīšanas meistarklases. 20.00 uguns iedegšanas rituāls.

Siera izēšanās Rumbas pagastā

Plkst. 14.15 Ventas ciema Brīvā laika pavadīšanas centra "Bukaiši" teritorijā - "Gardēži - siera dižošanās pēcpusdiena".

Amatierteātra izrāde Snēpelē

Plkst. 19.00 brīvdabas estrādē Jāņu noskaņās - Snēpeles amatierteātra izrāde V. Pumpure "Tobiass ir miris, lai dzīvo Tobiass".

Līgo pasākums Turlavā

Plkst. 19.00 Turlavas Dižgaiļu parka estrādē - Līgo pasākums kopā ar Turlavas pašdarbnieku teātra izrādi Ritas Missūnes situāciju komēdiju "Dāvana tantei"

23. jūnijā

Liepājas teātra izrāde "Skroderdienas Silmačos"

F64

23. jūnijā pulksten 16:00 koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" Līgo svētku izrāde "Skroderdienas Silmačos". Rūdolfa Blaumaņa lugu Leldes Kaupužas režijā izspēlēs amatierteātra "Projekts", Liepājas Jauniešu teātra studijas un Liepājas Tautas teātra apvienotais aktieru ansamblis, piedaloties vokālajam ansamblim "Šokolāde" (vadītāja Daiga Ozola) un TDA "Vaduguns" jauniešu kolektīvam (vadītāja Inta Blumbaha). Izrāde ir svētku dāvana liepājniekiem un pilsētas viesiem - ieeja koncertdārzā brīva.

Venstpilī joki un kaislības izrādē "Trīnes grēki"

F64

Līgo svētku vakarā, 23.jūnijā plkst. 20.00 Reņķa dārzā Ventspils teātris priecēs skatītājus ar Rūdolfa Blaumaņa lugas "Trīnes grēki" brīvdabas izrādi. Būs joki, pārpratumi, piģermiģeri, jūtu kaislības. Trīne nepagurdama meklēs mīlestību, Brencis un Made to būs jau atraduši, drusku pazaudēs, bet tad atkal viss beigsies labi. Skatītājus gaida aizraujošas tikšanās ar Māti, Tēvu, Juri un Emīliju, ar Rembēnieti un Dāvi, Jaņuku un Annuli. Un, protams, Mazbērzos iebrauks arī Ābrams. Ieeja bez maksas.

Plkst. 22.00 uzreiz pēc jestrās izrādes "Trīnes grēki" Reņķa dārzā tiks kopīgi iekurts svētku ugunskurs un lustīgas dejas līdz pat rīta gaiļiem.

Par apmeklētāju dejotprieku un pazīstamām melodijām parūpēsies grupa "Tirkizband" no Jelgavas, kas aktīvi darbojas kopš 2012.gada, apvienojot pozitīvus, profesionālus un enerģiskus mūziķus. "Tirkizband" sacer gan oriģinālmūziku, gan nodrošina muzikālo noformējumu visdažādākā formāta pasākumos - no disko līdz rokam, no latviešu estrādes līdz pasaules balādēm. Pēc grupas uzstāšanās par lustīgu atmosfēru gada īsākajā naktī parūpēsies ventspilnieku iecienītais DJ Lācis.

Līgo nakts balle Kuldīgā

No 22.00 līdz 3.00 Kuldīgas estrādē būs Līgo nakts balle ar grupu "La Bamba". Ieeja tajā būs bez maksas.

Līgo pasākumi Skrundā

No plkst. 9.00 līdz 12.00 Skrundas tirgus laukumā - zāļu dienas tirgus. No plkst.10.00 līdz 11.00 par lustīgu svētku atmosfēru gādās kapella "Luste" no Lieģiem. No plkst. 22.00 līdz 4.00 Skrundas estrādē - zaļumballe kopā ar grupu "Sapņu pietura".

Līgo svētki Ezerē

Plkst. 14:00 Līgo svētku pasākums pie Ezeres kultūras nama. Ezeres amatierteātra izrāde Antona traģēdija’’, kapelas Kaimiņi’’ koncerts.

Līgo nakts Zaļumballe Jaunaucē

Plkst. 22:00 Jaunauces parkā Līgo nakts zaļumballe kopā ar grupu “Brekšupekši”.

Līgo Kursīšos

Plkst. 19:00 Līgo pasākums Kursīšu estrādē.

“Līgo Pampāļos!”

Plkst. 20:00 amatiermākslas koncerts “Līgo Pampāļos!” Pampāļu estrādē. Pēc koncerta zaļumballe kopā ar Arti Šimpermani no grupas Rumbas kvartets”.

“Zvārdes Jāņu nakts limuzīns”

Plkst. 18:30 Līgo svētki un koncerts “Zvārdes Jāņu nakts limuzīns” Striķu
muižas parkā. Pēc koncerta
zaļumballe kopā ar duetu Līdzsvars.

Zaļumballe Užavā

Plkst. 21.00 Užavas estrādē zaļumballe "Līgojam Užavā". Ieejas maksa 2,- EUR.

Līgošana Zlēkās

Plkst. 21.00 Zlēku amatierteātra Margots izrāde Zane Pamše "Sievu lūkojoties". Pēc izrādes zaļumballe ar Endiju Krāmeru. Ieeja bez maksas.

Līgošana Ēdolē

Plkst. 20.00 Ēdolē Dzirnavu dārzā "Līgo veci, līgo jauni, līgo visa Ēdolīte" - pirmizrāde A. Niedzviedzis "Trīsarpus atraitnes". Piedalās Ēdoles pašdarbnieki. 22.00 kopējs ugunskurs un Līgo balle. Spēlē "Suitu muzikanti". 24.00 puspliko skrējiens gar Dzirnavu ezeru.

Līgo balle Kabilē

Plkst. 22.00 Kabiles estrādē - "Līgo balle Kabilē" kopā ar Normundu.

Līgo balle Kurmāles pagastā

Plkst 16.00 Vilgāles estrādē - koncerts kopā ar Arti Šimpermani. Ieeja brīva

Līgo tirdziņš, Līgo jampadracis un zaļumballe Nīkrācē

Plkst. 10.00 pie Nīkrāces atpūtas centra notiks Līgo svētku tirdziņš. 10.30 Līgo svētku tirdziņa apmeklētājus priecēs humoristiskais Līgo svētku sveiciens.

Plkst. 14.00 Nīkrāces pamatskolas sporta laukumā - "Līgo dienas jampadracis". Ja ir vēlme izkustēties, nenopietni sportojot, aicinām pieteikt savu komandu pasākumam

Plkst. 22.00 pie Nīkrāces atpūtas centra - lustīgā zaļumballe ar atraktīvo grupu "Taizers". Ieeja brīva. Līdzi ņemt sedziņu sēdēšanai, groziņu, labu noskaņojumu un dejotprieku. Pirms zaļumballes - Nīkrāces pagasta Līgu un Jāņu sveikšana un "Līgo dienas jampadrača" sportistu apbalvošana! Nāc pulkā, līgosim visi kopā Nīkrācē!

Līgo Raņkos!

Plkst. 21.00 estrādē - Raņķu amatierteātra lustes - "Īsa pamācība līgošanā". 22.00-3.00 Līgo zaļumballe ar grupu "Ēna". Ieeja brīva.

Peldošais Jāņu ugunskurs un balle Rendā

Plkst. 23.30 Rendas pagasta dīķī tiks aizdegts peldošais Jāņu ugunskurs. 24.00-5.00 Rendas estrādē - Jāņu nakts "Zaļumballe". Par mūziku rūpēsies Armands Liepnieks (Kuldīga)

Līgo balle Ventas ciemā

No plkst 22.00 līdz 3.00 - Ventas ciemā - Līgo balle kopā ar grupu "Četri rieksti".

Līgo balle Vārmē

Plkst. 23.00 Vārmes brīvdabas estrādē "Liepu birzs" - Līgo balle ar grupu "Pļumpapā". Ieeja brīva.

Līgo pasākumi visā Latvijā:

Jau notikušie pasākumi

18. jūnijā

Siera, maizes un zaļumu tirgus Kuldīgā

Kaļķu ielas kvartālā no 11.00 līdz 16.00 norisināsies Siera, maizes un zaļumu tirgus, kopā pulcējot izcilu garšu siera un maizes meistarus no dažādām Latvijas saimniecībām. Varēs baudīt gardu kafiju un atveldzējošus dzērienus, kā arī sarūpēt svētku dāvanas.

Sporta spēles, teātris un balle Laidos

Plkst. 14.00 Sermītes sporta laukumā aicināti piedalīties dalībnieki no visas Kurzemes, lai cīnītos par "Stiprākā kurzemnieka" titulu. Balvā - Jāņu labumi. Pieteikšanās un reģistrācija sacensību dienā 13.00-13.45. 20.00 Sermītes estrādē - Laidu amatierteātra izrāde pēc Ritas Missūnes lugas motīviem "Nopietni kā anekdotē ielīgosim Jāņus". Režisore Raimonda Vilmane. 22.00 Sermītes estrādē - Zaļumballe ar grupu "Zeļļi". Ieeja brīva.

Jāņu ielīgošana Raņķos

No plkst. 20.00 līdz 23.00 "Sudmalnieku birzī" - Jāņu ielīgošana "Viena diena lauku sētā" ar krējuma mašīnēšanu un sviesta kulšanu, dažādu sieru siešanu, pašu ceptām nabagpankūkām, koka karošu grebšanu, veļas mazgāšanu uz vešdēļa un gludināšanu uz ruļļa, grozu pīšanu, kalējdarbiem, ēvelēšanu uz ēveļbeņķa. Gar Ventu būs iespējams izbraukt ar līnijdrošku, bet Ventā ar laivu. Atvērsim pūralādes ar senlatviešu darbarīkiem. Acis priecēs mini zoo ar kazām, vistām, cāļiem un aitām, tautastērpu, puķu un uguns ceļu. Estrādes stāvlaukumā darbosies pirmsjāņu tirgus ar sieriem, pašceptu maizi, kūpinājumiem, piparkūkām, putoto medu un citiem labumiem. Vakara gaitā muzicēs Snēpeles kapella "Kā ir, tā ir". Jestrus dančus dejos Snēpeles vidējās paaudzes deju kolektīvs "Snēpele", Skrundas kultūras nama senioru deju kolektīvs "Virši" un bērnu deju kolektīvs "Jautrais dancis". 22.00 akmens labirintā - kokļu koncerts. Ieeja bez maksas.

19. jūnijā

Jaunmoku pilī Līgo pirms Līgo

Kaspars Krafts/F64

Sagaidot vasaras saulgriežus, jau 19.jūnijā varēs ielīgot svētkus Jaunmoku pils parkā. No plkst. 11.00 apmeklēt mājražotāju un amatnieku tirdziņu, dienas garumā uzpīt vainagu un sasiet Jāņu sieru, piedalīties radošajās meistarklasēs bērniem, mieloties ar alu, ļauties dejām kopā ar tautas deju kolektīvu "Luste", iet rotaļās kopā ar folkloras kopu "Avoti", doties izjādē zirga pajūgā, kā arī uzzināt daudz jauna, piedaloties "Līgo" orientēšanās spēlē. Dienas noslēgumā izcilā latviešu komponista Maestro Raimonda Paula un talantīgās jaunās dziedātājas Paulas Saijas koncerts.

Ielīgošana Lutriņos

Ielīgošanas pasākumi ar folkloras kopu no Kazdangas. Piedalās Lutriņu un Namiķu ciemi.

Ielīgošana Popes pilskalnā

Popē no plkst. 22.00 - 22.30 Vasaras saulgriežu ielīgošana Popes pilskalnā. Ielīgosim vasaras saulgriešus ar dziesmām, ugunskuru, līdzpaņemtiem kārumiem un jautrību kopā ar folkloras kopām "Pūnika", "Sītava" un folkloristiem no Tukuma puses.

Alsungā muzikāls uzvedums

19. jūnijā plkst. 16.00 Ziedulejas estrādē - muzikāls uzvedums "Limuzīns 5 Jāņu krāsā", ieeja 7 EUR.

Saulgriežu ieskaņas koncerts Pelčos

Plkst. 15.00 pie Pelču tautas nama - Saulgriežu ieskaņas koncerts. Piedalās Pelču vokālais ansamblis "Avots" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sābri". Atvērsies Pelču pagasta talantu pūra lāde.

Rudbāržu amatierteātra pirmizrāde

Plkst. 18.00 Rudbāržu kultūras namā - pirmizrāde Rudbāržu amatierteātrim "Spēlmaņi" - Baibas Jukņēvičas komēdija pieaugušajiem "Divi zaķi". Pirmizrādē piedalīsies Rudbāržu folkloras kopa "Kamenīte".