Madonas novada dome beigusi izsniegt pabalstus vētras seku likvidēšanai

Šajā nedēļā Madonas novada dome beigusi izsniegt pabalstus vētras seku likvidēšanai, aģentūrai LETA pastāstīja Madonas novada Sociālā dienesta vadītājs Gundars Riekstiņš.

Kā aģentūra LETA noskaidroja novada domes Finanšu nodaļā, visa valsts iepriekš apstiprinātā summa šim mērķim nav tikusi iztērēta.

102 000 lati bija valsts apstiprinātā summa 8.augusta vētras seku novēršanai novadā. Reāli privātmājām un daudzdzīvokļu mājām pabalstos tika piešķirti apmēram 58 000 latu. Pašvaldības ēku jumtu segumu atjaunošanai tika izlietoti apmēram 34 000 latu, bet tam līdzekļi tika piešķirti no citas programmas.

Sākotnēji paredzētā naudas summa nav iztērēta tādēļ, ka līdzekļi tika piešķirti tikai tām dzīvojamajām ēkām, kurām bija nepieciešami jumta remontdarbi. Tāpat no sākuma uz palīdzību bija pieteikušies arī tie ēku īpašnieki, kuru dzīvojamais īpašums bija apdrošināts.

LETA jau ziņoja, ka septembra beigās Madonas novada pašvaldības Sociālais dienests sāka pieņemt iedzīvotāju pieprasījumus pabalstam šā gada 8.augusta vētras laikā nopostīto privātīpašumā esošo dzīvojamo māju jumtu atjaunošanai.

Pabalstu varēja pieprasīt privātīpašumā esošo dzīvojamo māju īpašnieki vai personas, kuru likumīgā valdījumā ir īpašums, kā arī daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieki vai likumīgie valdītāji, ja bija saņemts Madonas novada pašvaldības Būvvaldes atzinums par postījumiem 8.augusta vētras laikā.

Piešķiramā un izmaksājamā pabalsta lielums tika noteikts 70% apmērā no tāmē aprēķinātās summas.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais