Pērn par 2235 eiro palielinājusies Valmieras novada mēra Baika alga

© f64.lv, Kaspars Krafts

Valmieras novada domes priekšsēdētāja Jāņa Baika ("Valmierai un Vidzemei") alga pērn palielinājusies par 2235 eiro, sasniedzot 50 492 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Gadu iepriekš Baika algas kāpums bija 5252 eiro. Kopējie pašvaldības vadītāja ienākumi pērn sasniedza 50 936 eiro.

Pašvaldības vadītājs pērn no Valsts kases budžeta maksājumiem saņēmis 442 eiro, savukārt no procentiem AS "Luminor Bank" - 2 eiro.

Baika bezskaidras naudas uzkrājumi gada laikā palielinājušies par 315 eiro, sasniedzot 40 643 eiro.

Valmieras mēram pieder dzīvoklis Valmierā.

Baiks ir valdes loceklis sporta klubā "Valmiera" un nodibinājuma "Bertānu Valmieras basketbola skola" valdes loceklis, valdes priekšsēdētājs partijā "Valmierai un Vidzemei" un valdes loceklis partijā "Jaunā vienotība", komitejas loceklis Eiropas Savienības reģionu komitejā, Finanšu ministrijas Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda padomes loceklis un padomes loceklis nodibinājumā "Centrs Valdardze".

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais