Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

KNAB vērtēs, vai Šlesera rīkotie koncerti dažādās Latvijas pilsētās nav priekšvēlēšanu aģitācija

© Ekrānuzņēmums/FB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērtēs, vai partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pārstāvju Jolantas Gulbes-Paškevičas un Denisa Paškeviča rīkotie koncerti "Gaisma krīt" dažādās Latvijas pilsētās ir aģitācija par tautas nobalsošanu vai priekšvēlēšanu aģitācija, ziņo Latvijas Televīzija (LTV).

Koncertos pilsoņi tiek aicināti parakstīties par referenduma rosināšanu Satversmes 110.panta grozīšanai.

KNAB aģitācijas normu ievērošanai seko divos gadījumos - priekšvēlēšanu un tautas nobalsošanas, likumu ierosināšanas un Eiropas pilsoņu iniciatīvu gadījumos. Biroja pārstāve Vineta Ostrovska norāda, ka KNAB koncertus ir pamanījis un to arī analizēs.

"Atskaitīšanās kārtība attiecas ne tikai uz politiskajām partijām, bet arī uz jebkuru un ikvienu aģitācijas veicēju. Birojs savukārt šo informāciju apkopo un seko līdzi, lai aģitācijas kārtība un izdevumu apjoms, ko nosaka abi likumi, netiktu pārkāpts," sacīja Ostrovska.

Vienlaikus KNAB secinājumus vēl izdarīt nevar.

Paškevičs LTV pauda, ka koncerttūres organizatori ir SIA "Riga Room Agency", kam esot vairāki atbalstītāji. Pasākums esot atbalsts iniciatīvai par referendumu, un organizatoriem nav saistības ar partiju LPV.

Arī LPV līderis Ainārs Šlesers aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka koncerti nav partijas pasākums, ka viņš nav to organizators, reizē viņš šos pasākumus atbalsta, lai veicinātu parakstu vākšanu par grozījumiem.

Kā ziņots, Satversmes 110.panta grozījumu projekts paredz valsts pamatlikumā definēt ģimenes jēdzienu. Cita starpā piedāvāts precizēt Satversmes tekstu, nosakot: "Valsts aizsargā un atbalsta laulību - savienību starp vīrieti un sievieti - un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis."