Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzeknē un Daugavpilī turpina likt ziedus pie padomju laiku slavinošiem pieminekļiem, policija tur vairs nedežūrē

© Ekrānuzņēmums

Kamēr Rīgā situācija pie Uzvaras pieminekļa eskalējas, citās pašvaldībās, kurās arī ir daudz 9. maija svētku piekritēju, ziedi gulst joprojām. Arī šajās dienās turpinās puķu likšana pie padomju laika slavinošiem pieminekļiem, ziņo portāls "ReTV".

Šodien, 11. maijā, Rēzeknē pie padomju varas okupāciju slavinoša pieminekļa policisti vairs nedežurē, piekļuve nav ierobežota. Runājot par Rīgai svarīgo jautājumu, vai un kad novākt ziedus pie pieminekļa, Rēzeknes pilsētas domes pārstāve Nataļja Jupatova aizkadrā stāsta, ka tie pagaidām novākti netikšot.

Arī Daugavpilī pie padomju varu slavinošā pieminekļa policisti vairs nedežurē. Daugavpils Komunālās pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns ReTV Ziņām, nevēloties runāt kameras priekšā, saka, ka ziedi paliks tik ilgi, kamēr novītīs, tikai tad tos savāks. Sīkākus komentārus pašvaldības pārstāvis sniegt atteicās.

Situācija kopumā abās pašvaldībās - Rēzeknē un Daugavpilī - ir mierīga, lai arī sociālajos medijos izskan agresīvi izteicieni par 9. maiju, dažiem arī atsaucoties uz aicinājumiem nākamajām aktivitātēm.