Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jelgavā 9. maijā pieteikts viens publisks pasākums

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Jelgavas valstspilsētas pašvaldība saņēmusi pieteikumu par gājiena un piketa rīkošanu 9. maijā Jelgavā, Stacijas parkā, informē pašvaldība.

Izvērtējot pasākuma organizatora iesniegumā minēto mērķi, pašvaldība atzina, ka tas neatbilst likumā noteiktās piemiņas dienas raksturam un ir uzskatāms par likumam neatbilstošu, jo slavina komunistiskā režīma ideoloģiju saturošus notikumus, tai skaitā šīs ideoloģijas pārstāvošu uzvaras atceres dienu.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldība pasākuma organizatoru informēja par aizliegumu rīkot pieteikto gājienu un sapulci.

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par Ukrainas cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienas noteikšanu", kas paredz par Ukrainas cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienu noteikt šī gada 9.maiju.

Šajā dienā valsts un pašvaldību iestādes publiskus izklaides un svētku pasākumus nerīkos un arī pašvaldības neizsniegs atļauju publiska pasākuma rīkošanai. Pašvaldībām arī būs jāanulē atļauju publiska pasākuma rīkošanai šogad 9.maijā, ja tāda izsniegta līdz likuma spēkā stāšanās dienai.

Noteikts, ka pašvaldība ir tiesīga pieņemt lēmumu aizliegt sapulces, gājiena vai piketa norisi, izņemot gadījumus, ja sapulces, gājiena vai piketa veids un mērķis atbilst minētās piemiņas dienas raksturam.