Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vairākos Latvijas reģionos notiks ASV militārās tehnikas kolonnu pārvietošanās

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Laikā no 2.līdz 12.maijam Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē pa valsts nozīmes autoceļiem paredzēta ASV militārās tehnikas kolonnu pārvietošanās maršrutos Liepāja - Ādažu bāze, Liepāja - Lietuvas robeža un Liepāja - Igaunijas robeža, informē Nacionālo bruņoto spēku Operāciju plānošanas departaments.

Visa ASV militārā tehnika tiks pārvietota uz smago kravu treileriem, un kolonnu pavadīšanu nodrošinās Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.

Kā ziņots iepriekš, 18.aprīlī Liepājas ostā tika nogādāti vairāk nekā 350 ASV Bruņoto spēku militārās un atbalsta tehnikas līdzekļi. No 16.līdz 27.maijam šo tehniku paredzēts iesaistīt vairākos vingrinājumos starptautiskajās militārajās mācībās "Defender Europe 2022", kas vienlaikus norisināsies vairākās Baltijas jūras reģiona un Austrumeiropas valstīs.

Latvijas teritorijā "Defender Europe 2022" laikā plānotie vingrinājumi ir daļa no militāro mācību cikla "Namejs 2022" pavasara posma, kas norisināsies praktiski visu maiju un kurā apvienotas vēl četras starptautiskās mācības "Knight Legion", "Swift Response", "Summer Shield", "Hedgehog", kā arī Nacionālo bruņoto spēku taktiskā līmeņa militārās lauka mācības.

Starptautisko militāro mācību norisei Latvijā un citās alianses dalībvalstīs, un sabiedroto valstu plašai iesaistei šādās mācībās ir būtiska loma, lai demonstrētu NATO kolektīvās aizsardzības spējas un gatavību aizsargāt katru alianses dalībvalsti no visu veidu drošības draudiem.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas novadu iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret militārajām mācībām Latvijā, un īslaicīgiem satiksmes apgrūtinājumiem uz valsts nozīmes un reģionālajiem ceļiem.