Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzeknes mērs nevēlas atteikties no agresorvalsts gāzes, pat neraugoties uz Krievijas izvērsto asiņaino karadarbību

© Kaspars Krafts/F64

No nākamā gada Latvija un citas Eiropas Savienības valstis plāno atteikties no Krievijas dabasgāzes, lai nebūtu atkarīgas no agresorvalsts energoresursa un lai nauda, ko maksā par dabasgāzi, nesponsorētu Krievijas armiju, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Latvija ir citu piegādātāju meklējumos un kopā ar citām kaimiņvalstīm prāto par vēl viena gāzes termināla būvniecību Baltijas reģionā.

Savukārt Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs TV3 pauda, ka nevajadzētu atteikties no Krievijas gāzes, jo tā, sadarbojoties ar Krieviju “pa labam”, ir vislētākā.

Var teikt, ka atteiksimies no Krievijas gāzes, bet skaļi vārdi reti, kad palīdz. Tiklīdz noņemsim spriedzi gāzes tirgū, kad nebūs runas par embargo un ierobežojumiem [pret Krieviju], [gāzes] cena ies uz leju. Tā ir stabilitāte. Pretējā gadījumā tā būs augsta, gāze būs dārga, tarifi būs augsti, būs nemieri, cilvēki ies ielās. Vai tas ir tas, ko mēs gribam? Vai mēs varam ziedot iekšējo stabilitāti tikai tāpēc, lai atteiktos no Krievijas gāzes? Krievija tāpat sameklēs noieta tirgus savam produktam,

saka Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

Daļa “Bez Tabu” uzrunāto rēzekniešu pauda, ka no Krievijas gāzes ir jāatsakās, lai beidzot pārtrauktu atkarību no agresorvalsts energoresursa, tikmēr citi uzskatīja, ka ar Krieviju jāsadarbojas, pat neraugoties uz tās izvērsto asiņaino karadarbību.