VIDEO: Saldū aizdedzies skolas sporta zāles jumts (papildināts: plkst 22 ugunsgrēks ierobežots)

© Ekrānuzņēmums/FB

Šovakar Saldū aizdedzies ar skolu savienotas sporta zāles jumts, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Plkst.19.51 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Lielo ielu Saldū, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu mūra ēkas jumts.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka jumts deg sporta zālei, kas savienota ar skolu. Aģentūrai LETA zināms, ka šī skola ir Saldus pamatskola.

Īsi pirms plkst.22 ir ierobežota uguns izplatīšanās Lielajā ielā Saldū, kur dega Saldus pamatskolas jaunās piebūves jumts.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), degošā ēka ir jaunbūve. Degšanas platība bijusi 200 kvadrātmetri. Dzēšanas darbi notikuma vietā turpinās. Nav ziņu, ka negadījumā būtu cietuši cilvēki.

Saldus domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP), bojājumi ēkai ir nopietni, taču neko vairāk pirms ekspertīzes pateikt nevarot. Ēka ir būvniecības procesā, un tieši šodien uz tās jumta esot notikuši būvdarbi.

Zusts norādīja, ka ēkā bija plānots izveidot kabinetus, bibliotēku, savukārt pagājušajā nedēļā būvsapulcē tika noteikts, ka būvdarbu pabeigšanas termiņš būtu bijis šī gada vasara.