Ventas tilta paceļamās daļas pārbaude norit sekmīgi

Ventas tilta paceļamās daļas pārbaudes darbi šodien norit sekmīgi, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis.

"Viss pagaidām ir kārtībā. Strādājam pēc iepriekš saskaņotām programmām, ar vadības pulti no abām pusēm vismaz desmit reizes paceļot tiltu. Modelējam dažādas situācijas, piemēram, kā rīkoties strāvas pazušanas gadījumā. Iespējams, arī rīt no paša rīta vēl veiksim pāris pārbaudes un tad ziņosim par testa rezultātiem domes vadībai, kas nolems, kad pār tiltu varēs atklāt satiksmi," sacīja Mazalis.

Kā ziņots, šodien visas dienas garumā tiek testēta tilta paceļamo daļu, to atverot un aizverot. Savukārt vakar, 18.decembrī, tika veikti tilta slogošanas darbi. Slogošanā izmantoja sešas 40 tonnu smagas automašīnas. Tilta slogošanas laikā automašīnas tiltu slogoja atbilstoši saskaņotām slodžu shēmām.

Ventas tilta rekonstrukcija norisinās Kohēzijas fonda līdzfinansētā projektā "Pievadceļu rekonstrukcija Ventspils ostas termināliem". Tilta rekonstrukcija tika sākta 2009.gada augustā.

Ventas tilts ekspluatācijā nodots 1963.gadā. Tilta vidējā daļa tika būvēta kā paceļama, taču tehnisku problēmu dēļ to nebija iespējams izmantot kā paceļamo tiltu. Tilta brauktuve sastāvēja no divām joslām, kur brauktuves kopējais platums bija 10,5 metri, kā arī divām gājēju joslām, kuru kopējais platums bija 2,5 metri. Laika posmā no 1996. līdz 2001.gadam tika veikti vairāki pētījumi, pamatojoties uz kuriem tika pieņemts lēmums veikt Ventas tilta rekonstrukciju.

Ventas tilta rekonstrukcija paredzēja jaunu tilta laidumu siju, brauktuves un paceļamās daļas izbūvi, kā arī upes balstu remontu un pastiprināšanu. Pēc rekonstrukcijas tiltam būs četras braukšanas joslas - pa divām katrā virzienā, katra trīs metru plata. Tāpat tiltam būs viens 1,50 metrus plats gājēju celiņš un viens 2,50 metrus plats dalīts gājēju un velosipēdistu celiņš. Tilta garums ir 280 metri, bet atveramās daļas garums - 32 metri.

Tilta rekonstrukciju veica ģenerāluzņēmējs AS "Latvijas Tilti".

Svarīgākais