Neuzmanības dēļ publisko neīstos Mērsraga domes vēlēšanu uzvarētājus

Šonakt kļūda Mērsraga novada domes vēlēšanu rezultātu paziņošanā radusies cilvēciskas neuzmanības dēļ, aģentūrai LETA atzina Mērsraga novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Valentīna Renckulberga.

Tas nekādā veidā neesot saistīts ar jaunās elektroniskās balsu skaitīšanas sistēmas izmēģinājumu.

Kā novēroja aģentūra LETA, nakts laikā tika mainīta informācija par Mērsraga novada domes vēlēšanu rezultātiem Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā. Pēc balsu saskaitīšanas sākotnēji tika sniegta informācija, ka vēlēšanās uzvarēja "Par prezidentālu republiku", taču vēlāk, nakts laikā, šie rezultāti tika precizēti.

Kā atzina Renckulberga, datu ievades laikā radusies cilvēciska kļūda, kas salīdzinoši laicīgi pamanīta un labota. Tas noticis ap plkst.4.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas nakts laikā precizētā informācija, Mērsraga novada domes vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvis politiskais spēks "Demokrātiju visiem".

Kopumā Mērsraga novada domes vēlēšanās balsoja 877 vēlētāji jeb 58,66% no reģistrēto vēlētāju skaita. Par derīgiem atzīti 846 biļeteni.

Par politisko spēku "Vienoti Mērsragam" atdota 191 balss jeb 21,804%, kas tam nodrošinās trīs vietas Mērsraga novada domē. Par "Demokrātiju visiem" balsojuši 620 vēlētāji jeb 70,776%, kas šim politiskajam spēkam ļaus iegūt desmit vietas pašvaldībā.

Mērsraga novada domē nav iekļuvis politiskais spēks "Par prezidentālu republiku", par ko balsojuši 35 cilvēki jeb 3,995%.

Mērsraga novada domē ievēlēti Lauris Karlsons, Jānis Budreika, Aigars Šteinbergs, Ārija Logina, Gunta Fībiga, Elvis Misiķis, Ivars Smilga, Aivars Pēteris Krikauskis, Vija Klēvere, Gvido Erķis no "Demokrātiju visiem", kā arī Ivars Indruškēvičs, Ilze Indruškēviča un Roberts Šiliņš no "Vienoti Mērsragam".

Mērsraga novada domē darbosies 13 deputāti.

Svarīgākais