Vērtēs Jūrmalas plānu ieviest iedzīvotājiem bezmaksas braucienus vilcienā

© Dāvis Ūlands/F64

Sabiedriskā transporta padome vērtēs Jūrmalas domes ieceri pašvaldībā deklarētajiem iedzīvotājiem nodrošināt bezmaksas braucienus vilcienā,  atzina Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Kā norādīja Plone, Autotransporta direkcija ir informēta par pašvaldības ieceri piešķirt noteiktu bezmaksas braucienu skaitu Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem vilciena maršrutā Rīga-Jūrmala, bet oficiāla vēstule ar konkrētiem priekšlikumiem vēl nav saņemta. Jautājumu par sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifiem lemj Sabiedriskā transporta padome, un tiklīdz direkcija saņems vēstuli no Jūrmalas domes, šie priekšlikumi tiks izskatīti kādā no padomes sēdēm.

AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis norādīja, ka "Pasažieru vilciens" ir vairākkārt ticies ar Jūrmalas domes pārstāvjiem un strādājis pie šī plāna.

Viņš skaidroja, ka risinājumi, kā īstenot Jūrmalas domes plānu savas pašvaldības iedzīvotājiem ieviest bezmaksas braucienus vilciena maršrutā Jūrmala-Rīga un Jūrmalas pilsētās robežās, ir vairāki. Tā, piemēram, var Jūrmalas iedzīvotājiem iegādāties abonementa biļetes, fiksēt katru braucienu atsevišķi, veidot dažādus apvienotus risinājumus.

Grigulis arī norādīja, ka pagaidām nav iespējams precīzi prognozēt, cik liels būtu pieprasījums, proti, cik Jūrmalas iedzīvotāju, cik bieži un kādos laikos izmantotu šo iespēju bez maksas braukt uz Rīgu vai Jūrmalas pilsētas robežās.

"Braukšanas maksas tarifu nosaka Sabiedriskā transporta padome. Biļešu tarifa noteikšana Jūrmalas pašvaldības iedzīvotājiem, piešķirot braukšanas maksas atvieglojumus, ir tās kompetencē. Savukārt mēs esam gatavi būtiski palielināt pasažieru skaitu un ar jaunajiem elektrovilcieniem celt vilcienu kustības intensitāti šajā līnijā," pauda Grigulis.

Kā ziņots, Jūrmalas dome ceturtdien nolēma apzināt iespējas un izmaksas, lai Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem nodrošinātu bezmaksas vilcienu pakalpojumus posmā Jūrmala-Rīga, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS/LZP) uzskata, ka tas mazinās ik gadu pieaugošo autotransporta satiksmi gan Jūrmalā, gan arī Rīgā, līdz ar to mazinās izmešu kaitīgo ietekmi, kā arī padarīs ātrāku un ērtāku pārvietošanos jūrmalniekiem.

Pašvaldība iesniegs priekšlikumu Autotransporta direkcijai vilciena biļešu tarifa noteikšanai Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai. Pēc tā noteikšanas būs zināmas izmaksas un nosacījumi. Plānots, ka lēmumprojekts par izmaksām un termiņu tiks virzīts izskatīšanai domes sēdē vasarā.

Svarīgākais