Jelgava pārtrauc sadarbību ar Krievijas un Baltkrievijas pilsētām

© f64.lv, Kaspars Krafts

Jelgavas valstspilsētas domes deputāti, paužot nosodījumu Krievijas militārajai agresijai un iebrukumam Ukrainā, kā arī Baltkrievijai par šīs agresijas atbalstu, šonedēļ ārkārtas domes sēdē nolēma izbeigt sadarbības līgumus, kas noslēgti ar Maskavas pilsētas dienvidu administratīvo apgabalu, Magadanas pilsētu un Baltkrievijas Baranoviču pilsētu.

Pašvaldībā skaidroja, ka nosodījumu Krievijas militārajai agresijai deputātu vairākums izteica, parakstot kopīgu paziņojumu. Tajā pausts atbalsts Ukrainas cīņai par neatkarību un gatavība arī turpmāk sniegt palīdzību Jelgavas sadraudzības pilsētas Ivanofrankivskas un citiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Pašvaldībā informēja, ka 25.marta domes sēdē visi Jelgavas valstspilsētas domes deputāti, izņemot Andreju Pagoru (LKS), atbalstīja Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa 22.marta deklarāciju "Krievijas Federācijas karš pret Ukrainu".

Ar šo deklarāciju pašvaldības no visas Eiropas aicina Krieviju nekavējoties pārtraukt karu, kā arī pauž nelokāmu apņemšanos atbalstīt Ukrainas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti tās starptautiski atzītajās robežās.

Pašvaldībā piebilda, ka šobrīd Jelgavas pilsētā kopumā reģistrēti 477 kara bēgļi no Ukrainas, tostarp 174 bērni.

Svarīgākais