Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

NVA sola sniegt atbalstu 240 "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas" atlaistajiem darbiniekiem

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils filiāle sadarbībā ar AS "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca" (DLRR) plāno sniegt atbalstu bezdarba riskam pakļautajiem darbiniekiem, skaidro NVA.

Pirmdien, 28.martā, NVA Daugavpils filiāle saņēmusi DLRR un tās meitas uzņēmumu SIA "LokRem", SIA "DL Metal" un SIA "Logkom" iesniegumu par 240 darbinieku kolektīvo atlaišanu.

DLRR pārstāvji bija norādījuši, ka karš un Krievijas agresija Ukrainā ir smagi ietekmējusi DLRR darbību. Par izpildītajiem pasūtījumiem Ukrainas tirgū uzņēmuma "Metinvest Group" parādsaistības pret DLRR patlaban sasniedz 8 229 550 eiro. Ukrainas uzņēmums, lai arī apliecinājis gatavību norēķināties, to nevar izdarīt, jo Ukrainā ir pieņemts lēmums pārtraukt jebkādus maksājumus ārpus valsts robežām.

DLRR vadība atzīst, ka nevēlas ne atlaist darbiniekus, ne likt viņiem pārkvalificēties darba atrašanai. Tāpat uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka DLRR ir nozīmīgs dzelzceļa infrastruktūras uzņēmums, jo īpaši - Daugavpils reģionā, kur līdz šim nodarbināti vairāk nekā 600 darbinieki. Tomēr patlaban DLRR ir spiesta atlaist daļu darbinieku cerībā saglabāt darbavietas pārējiem.

Patlaban NVA plāno veikt darbinieku klātienes konsultācijas uzņēmumā, tiek gatavots aktuālo vakanču saraksts atbilstoši bezdarba riskam pakļauto rūpnīcas darbinieku profesijām, šis saraksts tiks nosūtīts uzņēmumam izvietošanai darbiniekiem pieejamās vietās.

Saskaņā ar operatīvajiem datiem uz 2022.gada 28.martu, reģistrētā bezdarba līmenis valstī, salīdzinot ar 2022.gada februāra beigu datiem, samazinājies par 0,1 procentpunktu. 2022.gadā 28.februārī reģistrētā bezdarba līmenis valstī bija 6,8%, bet 2022.gada 28.martā - 6,7%.

Vienlaikus no 28.februāra līdz 28.martam reģistrētā bezdarba līmenis Latgalē, Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē samazinājies par 0,2 procentpunktiem, bet Rīgas reģionā - par 0,1 procentpunktu.

Jau vēstījām, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.