Jelgavniekus aicina uz diskusiju "Par cienīgu darbu un samaksu"

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) 7.oktobrī, organizē tautas sapulci – diskusiju «Par cienīgu darbu, cienīgu samaksu – sociālie partneri pret krīzi Latvijā», kas notiks Jelgavā Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā.

Tautas sapulcē piedalīsies un savu viedokli par sociālajiem un nodarbinātības jautājumiem Latvijā un Jelgavā paudīs Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Nodarbinātības valsts aģentūras Jelgavas filiāles vadītājs Māris Narvils, Jelgavas reģionālā Pieaugušo izglītības centra direktore Sarmīte Vīksna, Zemgales attīstības aģentūras izpilddirektors Raitis Vītoliņš, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors Juris Skujāns, LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, kā arī citi arodbiedrību, darba devēju un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Organizāciju vadītāji informēs par situāciju Jelgavā sociālajā, nodarbinātības un izglītības jomā, par plāniem situācijas uzlabošanai un Jelgavas pilsētas domes piedāvātajiem pasākumiem pastāvošo problēmu risināšanai. Tautas sapulcē tiks apkopotas arī sociālo partneru un pašvaldības izteiktās prasības Latvijas valdībai attiecībā uz 2010.gada valsts budžetu un citiem svarīgiem jautājumiem.

Jau vairākus gadus Starptautiskā Arodbiedrību konfederācija aicina visas pasaules arodbiedrības 7.oktobrī rīkot akciju «Pasaules diena par cienīgu darbu». Šī gada akcijas devīze ir «Liksim pasaulei strādāt!», lai iedrošinātu visus strādājošos piedalīties vispasaules mobilizācijā. Tās mērķi ir pārvarēt globālo ekonomisko un sociālo krīzi.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais