Ugunsdzēsēji nogādā krastā cilvēku, kurš atradies uz atlūzuša ledus gabala Daugavā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Ceturtdien glābēji no atlūzuša ledus gabala Daugavā nocēluši cilvēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ceturtdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Patversmes ielu Daugavpilī, kur Daugavā uz atlūzuša ledus gabala atradās cilvēks. Ugunsdzēsēji nokļuva līdz cilvēkam un nogādāja viņu krastā.

Savukārt dienas pirmajā pusē VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Raiskuma pagastu, kur cilvēks bija devies glābt dīķa ledū ielūzušu suni.

Pēc tam, kad suns bija izcelts, cilvēks nespēja saviem spēkiem tikt krastā un bija nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 62 izsaukumus - 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 16 bija kūlas un viens meža ugunsgrēks, 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)