Izvietos bojas ap Rojas pludmales ūdens zonā redzamo kuģa vraku

© Kaspars Krafts / F64

Talsu novada pašvaldība izvietos bojas ap Rojas pludmales ūdens zonā redzamo kuģa vraku, lai pasargātu cilvēkus no iespējamas savainošanās, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Talsu novada pašvaldība sazinājās ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes speciālistiem, lai noskaidrotu, kāda būtu pareizākā pašvaldības rīcība, lai novērstu iedzīvotajiem apdraudējumu un saglabātu vēsturisko mantojumu.

Pēc Fedko paustā, Nacionālās kultūras mantojuma pārvalde norādīja, ka kuģa vraku patlaban nedrīkst lieki kustināt un mēģināt izvilkt no smiltīm, jo tas varētu tikt sabojāts.

Nacionālās kultūras mantojuma pārvalde secināja, ka, spriežot pēc dažādos gados uzņemtajām ortofotogrāfijām, vraks ir dziļi ieskalots smiltīs, tagad tas atskalots un tāpēc redzams. Visticamāk, to atkal drīz ieskalos.

Ja kādam iedzīvotājam ir zināma papildu informācija par šo kuģa vraku, pašvaldība aicina sazināties ar Talsu novada pašvaldības Īpašumu un vides aizsardzības nodaļas Īpašumu pārvaldības daļas vides speciālisti Ievu Krotovu pa tālruni 26 651 348 vai e-pastu "ieva.krotova@talsi.lv".

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais