ZAAO bez maksas savāks vējstikla šķidruma kanniņas

SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO), paplašinot atkritumu šķirošanas iespējas Ziemeļvidzemes reģionā, piedāvā jaunu pakalpojumu - vējstikla šķidruma un dzesēšanas šķidruma izlietoto kanniņu savākšanu bez maksas, informēja uzņēmuma Attīstības daļas vadītāja Ingrīda Gubernatorova.

Pakalpojums tiek piedāvāts degvielas uzpildes stacijām (DUS) un auto servisiem, kuru teritorijā tiek novietots 240 litru zaļš plastmasas konteiners ar uzrakstu "Vējstiklu šķidruma kanniņas". Kad konteiners ir piepildīts, piezvanot uz ZAAO un piesakot to, konteineru iztukšošana tiks veikta bez maksas.

Kā skaidro uzņēmumā, šķirojot šīs kanniņas, tiek samazināts kopējais atkritumu apjoms, kas tiek izvests par samaksu, un tiek nodrošināta iespēja videi draudzīgā veidā bez maksas nodot otrreiz izmantojamo materiālu (PEHD).

Sadarbībā ar "Statoil" DUS jau no šodienas iespēja šķiroti izmest tukšās vējstikla šķidruma un dzesēšanas šķidruma kanniņas ir Salacgrīvas DUS, no rītdienas - Veselavas DUS, bet no piektdienas arī valmieriešiem būs iespēja abās "Statoil" DUS izmest savas tukšās kanniņas speciāli marķētajos konteineros. Cēsīs pakalpojums ir pieejams autoservisā "Sinhro-C auto" un no nākamās nedēļas - Valmierā, "Autoservisā birums".

Kā informē Gubernatorova, atkritumu apsaimniekošanas sistēma, kuru Ziemeļvidzemes reģionā veido ZAAO, tiek balstīta uz ilgtspējīgu attīstību un nav attīstāma bez atkritumu šķirošanas. Iedzīvotājiem joprojām ir iespēja atbrīvoties bez maksas no PEHD materiālu iepakojuma (piena pudeles, vējstiklu šķidruma un dzesēšanas šķidruma kanniņas) ZAAO izveidotajos eko laukumos un eko punktos.

ZAAO ir pašvaldību dibināta komercsabiedrība, kas 12 gadus pašvaldību uzdevumā sniedz atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Ziemeļvidzemes reģionā. Atkritumu šķirošanas sistēmu ZAAO attīsta kopš 2001.gada. Desmito gadu uzņēmums darbojas arī vides izglītības jomā, veicot sabiedrības izglītošanas aktivitātes, lai uzlabotu apkārtējās vides kvalitāti.

Svarīgākais