Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī radušās nesaskaņas par Ukrainas karoga izkāršanu pie mūzikas vidusskolas

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Daugavpilī radušās nesaskaņas par Ukrainas karoga izkāršanu pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas.

Uz viena no mastiem pie skolas ir noņemts pilsētas karogs, un tagad tajā plīvo Ukrainas karogs.

Pirmdien sociālajos tīklos parādījās informācija, ka karogu nelabvēļi ir noņēmuši. Taču vidusskolas direktors, bijušais domes deputāts Aivars Broks (Latgales partija) atklāj, ka Ukrainas karogs vēl joprojām ir vietā.

"Pēc nozīmības Daugavpils karogs uz laiku tika noņemts un tā vietā uzlikts Ukrainas karogs. Ja no Kultūras ministrijas būs rīkojums Ukrainas karogu noņemt, tad to darīsim," saka Broks.

Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) otrdien preses konferencē nekomentēja, kāpēc Ukrainas karogs nav izkārts pie domes ēkas, ar savu viedokli aicinot iepazīties sociālajos tīklos.

"Ar nožēlu jāatzīst, ka mūzikas vidusskolas direktors publiski ir norāvis pilsētas karogu, aizvietojot to ar Ukrainas karogu. Mums kā pašvaldībai nav nekādu iebildumu par attieksmes paušanu par notikumiem Ukrainā, un par karoga esamību tur," sacīja Elksniņš.

Taču, viņaprāt, papildu karoga izvietošanai pie skolas nepieciešams ceturtais masts, bet Broks nevēloties to izvietot.

"Mums ir vairākas pašvaldību iestādes, kur plīvo Ukrainas karogi, bet pie tām ir četri masti. Pilsētas karogs noniecināts netiek," sacīja Elksniņš.

Kultūras ministrija plāno izveidot ceturto karoga mastu pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas, lai karogu ansambli būtu iespējams papildināt arī ar skolas karogu, informē ministrijas pārstāve Lita Kokale.

Ministrija arī neiebilst, ja pašvaldība vēlētos par saviem līdzekļiem uzstādīt ceturto mastu. "Pašvaldība izteikusi šādu iniciatīvu. Papildu karogu mastu uzstādīšanai piekrīt gan KM, gan vidusskola," teic Kokale.