Sākusies iepriekšējā balsošana Rojas un Mērsraga pašvaldību vēlēšanās

Sākot ar šodienu, iedzīvotājiem būs iespēja nobalsot par Rojas un Mērsraga novada domju deputātu kandidātiem iepriekš, negaidot sestdien paredzētās šo pašvaldību vēlēšanas, aģentūru LETA informēja Rojas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Valentīna Renckulberga.

Visi pieci vēlēšanu iecirkņi Rojā un Mērsragā šodien būs atvērti no plkst.17 līdz 20.

Rīt, 16.decembrī, iecirkņi būs atvērti no plkst.9 līdz 12, bet 17.decembrī - no plkst.10 līdz 16. Vēlēšanu dienā, 18.decembrī, iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

Rojas pagastā darbojas četri vēlēšanu iecirkņi - tie ierīkoti Rojas Kultūras centrā, Kaltenes klubā, Melnsila "Varoņos" un Rudes klubā. Savukārt Mērsraga pagastā darbojas viens vēlēšanu iecirknis Mērsraga tautas nama telpās.

Uz Rojas domi kandidē 68 kandidāti no pieciem sarakstiem, bet uz Mērsraga domi - 33 kandidāti no trim sarakstiem.

Rojas novada vēlēšanām kā pirmā sarakstu iesniedza partija "Demokrāti.lv", kurā ar pirmo kārtas numuru kandidē pašreizējā novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, bet pavisam sarakstā ir 16 kandidāti. Savu sarakstu Rojas novada domes vēlēšanām iesniegusi arī "Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība" - šajā sarakstā ar pirmo kārtas numuru kandidē bijušais Rojas novada domes priekšsēdētājs Jānis Žoluds. Arī šajā sarakstā ir 16 deputātu kandidāti. Sarakstu ar pieciem deputātu kandidātiem Rojā iesniegusi partija "Par prezidentālu republiku", kurā saraksta līderis ir Latvijas Universitātes lektors Māris Spriņģis.

Ceturtā savu sarakstu iesniedza apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Šajā sarakstā ir 16 kandidāti, bet pirmais kārtas numurs piešķirts juristei Liānai Bērziņai. Savu sarakstu Rojas novada domes vēlēšanām iesniegusi arī apvienība "Par atklātību". Ar pirmo kārtas numuru no šī saraksta kandidē uzņēmējs Ingus Matisons, bet sarakstā kopumā ir 15 kandidāti.

Savukārt Mērsraga novada domes vēlēšanām iesniegti trīs kandidātu saraksti. Sarakstā "Vienoti Mērsragam" ar pirmo kārtas numuru kandidē uzņēmēja Inese Lagzdiņa, bet otrais kārtas numurs piešķirts kādreizējam Mērsraga pagasta padomes priekšsēdētājam Albertam Neilandam. Pavisam sarakstā ir 16 kandidāti. Vēlētāju apvienības "Demokrātiju visiem" sarakstā arī ir 16 kandidāti, bet pirmais kārtas numurs piešķirts vienam no Mērsraga atdalīšanās iniciatoriem - no Mērsraga ievēlētajam Rojas novada domes deputātam Laurim Karlsonam. Savukārt no partijas "Par prezidentālu republiku" uz Mērsraga novada domi pretendē viena kandidāte - aptiekas vadītāja Marita Strupa.

Pašvaldību vēlēšanas 18.decembrī notiks pašreizējā Rojas novada teritoriālajās vienībās - Rojas pagastā un Mērsraga pagastā.

Rojas novada domes un Mērsraga novada domes vēlēšanas Centrālā vēlēšanu komisija izsludināja 2010.gada 22.septembrī, pamatojoties uz 2010.gada 16.septembrī Saeimā pieņemto likumu "Par Rojas novada sadalīšanu un jaunizveidoto novadu darbības sākšanu".