Saldū ieradušies pirmie oficiāli reģistrētie bēgļi no Ukrainas

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Saldū ir uzņemti pirmie oficiāli reģistrētie bēgļi no Ukrainas, kuri ir griezušies pēc palīdzības pašvaldībā, informē Saldus novada pašvaldības policijas priekšnieks Ivars Naumanis.

Viņš ir pieteicies kļūt par šīs ģimenes mentoru.

Saldus novada uzņēmējs Reinis Doniņš palīdzēja ģimenei - mammai ar diviem bērniem - nokļūt Latvijā un ir izmitinājis šo ģimeni sev piederošā īpašumā. Doniņš sadarbībā ar pašvaldību un aktīvajām NVO biedrībām ir sagādājis nepieciešamās lietas ģimenei un kopīgi tiek nodrošināta ēdināšana. Pašlaik papildus lietas vai preces šai ģimenei nav nepieciešamas, norāda Naumanis.

Pašvaldība atgādina par kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība bēgļiem no Ukrainas, ierodoties Saldus novadā, proti, vispirms jāsazinās ar pašvaldības kontaktpersonu, zvanot pa diennakts tālruni 20 228 180 vai rakstot uz e-pastu "ukraina@saldus.lv".

Par dokumentu sakārtošanu jāzvana Pilsonības migrācijas lietu pārvaldei pa tālruni 67 209 400.

Pašlaik pašvaldība aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri pārvalda ukraiņu valodu, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu saziņu ar Ukrainas iedzīvotājiem, kuri meklēs patvērumu Saldū, kā arī aicina aizpildīt anketu "https://ieej.lv/12pBX", ja cilvēks ir gatavs palīdzēt ar brīvprātīgo darbu, transportu, vai var būt mentors vai sniegt cita veida palīdzību bēgļiem no Ukrainas.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.