Leišu slēpotāji gūst traumas Latvijas kalnos

Vakar divi Lietuvas iedzīvotāji Žagarkalnā un Riekstukalnā guvuši traumas, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Žagarkalnā atslēgas kaula lūzumu guvis 15 gadus vecs iedzīvotājs, kurš nogādāts slimnīcā.

Riekstukalnā apakšdelma lūzumu guvusi Lietuvas iedzīvotāja.

Mediķi snieguši palīdzību arī sešiem cilvēkiem, kuri traumas guvuši, pakrītot uz slidenajām ielām. Pieci nelaimes gadījumi notikuši Rīgā. Cilvēki vecumā no 47 līdz 71 gadam paslīdējuši un nokrituši uz ietvēm, gūstot apakšdelmu un apakšstilbu, potītes lūzumus, ceļa locītavas izmežģījumu. Sestais gadījums noticis Jelgavā, kur, paslīdot uz slidenas ietves, potītes mežģījumu guvis 52 gadus vecs vīrietis.

Pagājušajā diennaktī Rīgas reģionā konstatēti četri ķermeņa atdzišanas gadījumi. Trīs vīrieši un viena sieviete vecumā no 32 gadiem līdz 57 gadiem atrasti uz ielas. Visi viņi bijuši alkohola reibumā un nogādāti slimnīcā.

Rīgā 49 gadus veca sieviete apsaldējusi rokas pirkstus. Sieviete no ielas nogādāta slimnīcā. Kurzemes mediķi saņēmuši izsaukumu uz Liepājas atskurbtuvi, kur 46 gadus veca sieviete guvusi rokas apsaldējumus.

Svarīgākais