Ogres slimnīcā plānots ieviest polimerāzes ķēdes reakcijas testa pakalpojumu Covid-19 noteikšanai

© Vladislavs Proškins / F64

Ogres rajona slimnīcā plānots ieviest polimerāzes ķēdes reakcijas testa pakalpojumu Covid-19 noteikšanai, domes deputātus informēja Ogres novada pašvaldības domes deputāts, Ogres rajona slimnīcas vadītājs Dainis Širovs.

Širovs informēja, ka Ogres rajona slimnīcas Uzņemšanas nodaļā katru dienu nonāk slimnieki ar Covid-19 simptomātiku. Visi slimnieki, iestājoties slimnīcā, joprojām tiek testēti.
Slimnīcas vadītājs atklāja, ka pirms trim nedēļām bija ļoti smaga situācija saistībā ar personālu - no septiņām reģistratūras darbiniecēm saslimušas bija piecas. Tas radīja lielu neapmierinātību slimnīcas apmeklētāju vidū. Pašlaik ar Covid-19 slimo 12 slimnīcas darbinieki.

Kopumā situācija slimnīcā ir stabila un visās nodaļās ir arī brīvas vietas, norādīja Širovs.

Slimnīca gatavojas ieviest polimerāzes ķēdes reakcijas analīžu pakalpojumu slimnīcā, lai varētu veikt laboratoriskos testus Covid-19 noteikšanai. Širovs ziņoja, ka ir noslēgusies sarunu procedūra un ir sākta aparatūras uzstādīšana, lai varētu sākt testēšanu uz vietas. Ir arī veikta apmaksa par konteinera iegādi analīžu paraugu ņemšanai. Pakalpojuma sniegšana varētu tikt sākta pēc aptuveni divām nedēļām.

Širovs uzsvēra, ka reģionālajām slimnīcām šādas laboratorijas finansē valsts, savukārt Ogres rajonā slimnīca šo pakalpojumu ievieš pēc savas iniciatīvas un, ieguldot savu finansējumu.

Ogres rajona slimnīcā drīzumā plānots sākt arī hemodialīzes jeb nieres aizstājterapijas pakalpojumu - arī par šo iespēju vērojama iedzīvotāju interese.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.