Liepājas slimnīcas bažas par viltotu Covid-19 sertifkātu kādam pacientam neapstiprinās

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē pabeigta izmeklēšana lietā par, iespējams, viltotu Covid-19 sertifikātu, par kuru policija saņēma iesniegumu no Liepājas Reģionālās slimnīcas, vēsta liepajniekiem.lv.

Izmeklēšanas gaitā konstatēts, ka vakcinācijas sertifikāts tomēr nav bijis viltots, noskaidroja “Kurzemes Vārds”.

Par aizdomām, ka sertifikāts nav īsts, policijai ziņoja Liepājas Reģionālā slimnīca. Gadījums bijis saistīts ar kādu aptuveni 60 gadus vecu pacientu reanimācijā, kuram bija vairāk nekā 50% plaušu bojājumi un viņam veica mākslīgo plaušu ventilāciju.

Digital Matter icon

Aizdomas mediķos par iespējamo sertifikāta viltojumu toreiz radīja vīrieša analīžu rezultāti, tādēļ slimnīca ar iesniegumu vērsās policijā.

Februāra sākumā Valsts policijas (VP) lietvedībā par iespējamu fiktīvu vakcināciju bija 52 kriminālprocesi un 76 resoriskās pārbaudes saistībā ar fiktīvu vakcināciju un sertifikātu viltošanu. Viens kriminālprocess tobrīd bija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā.

Abām iestādēm aizdomas par vairākiem simtiem personu, kas, iespējams, ieguvušas vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu bez vakcinācijas.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais